Boyun ve sırt ağrıları için koltuk geliştirdi, sipariş rekoru kırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOYUN VE SIRT AĞRILARI İÇİN KOLTUK GELİŞTİRDİ, 11 MİLYON EUROLUK SİPARİŞ ALDI

- TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN KOLTUK ÜRETİCİLERİNDEN BÜROSİT'İN SAHİBİ FAHRETTİN GÜLENER, YENİ ERGONOMİK YÖNETİCİ KOLTUĞU AVRUPA'DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜNCE FABRİKA ÇALIŞANLARINA BAYRAMDA DA MESAİ YAPTIRMAYA KARAR VERDİ

İRFAN ALTIKARDEŞ

BURSA (İHA) - Bursa'da dünya çapında büro koltuğu üretimi yapan Bürosit firması, yeni geliştirdiği 'Banzai' modeli ile Avrupa'dan 11 milyon euroluk sipariş aldı.

Ermetal Şirketler Grubu Başkanı Fahrettin Gülener, yeni geliştirdikleri koltuğun 500 euroluk fiyatına rağmen Avrupa'daki satıcılardan büyük ilgi gördüğünü, yenilikçiliğin krize rağmen iş yapmanın tek çaresi olduğunu söyledi.

Gülener, kendisinin de uzun süre oturarak çalışmaktan dolayı boyun ve sırt ağrılarından şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Bu rahatsızlık, koltuğu geliştirmemizde rol oynadı. Banzai koltuk; boyun, sırt kürek kemikleri, bel ve çanak kısımlarını ayrı ayrı kavrayan esnek yapısı sebebiyle ergonomide son ürün oldu" dedi.

Almanya'nın Köln şehrindeki fuarda 138 tutanaklı görüşme ile benzeri olmayan yönetici koltuğu Banzai'nin satışına başladıklarını belirten Gülener, "Ürünün adı Banzai, Japonca 'Çok yaşa' anlamına geliyor. Otururken bütün bölgeleri ayrı ayrı kavraması ve vücut havalandırmasına imkan sağlaması koltuğu benzersiz kılıyor. Çalışanların vücut ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri de geliştirmeye devam ediyoruz. Tasarımı biten ve seri üretimine başlayacağımız masa altı bisikleti ile de ayaklarda biriken kanın devir yapmasına imkan sağlayacağız. Yenilikçi ürünlerle Avrupa ve dünya pazarındaki yerimizi artırıyoruz. Avrupa'dan gelen 11 milyon euroluk siparişleri yetiştirebilmek için çalışanlarımız bayramda 1.5 gün izin kullanacak. Otomotiv yan sanayii tesislerinde üretim düşerken Bürosit'te bayram dahil 3 vardiya çalışmayı sürdüreceğiz. Üretimin yüzde 70'ini ihracata yolluyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber