Polis de çareyi internette buldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Kasım 2008 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

POLİS teşkilatı, bugünlerde çalışanlarının ardı ardına açtığı ya da yorum gönderdiği ?şikayet' sitelerini soruşturuyor. Polislere yönelik bazı web sayfalarında yer alan yorumları inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu incelemenin sonucunda soruşturma açabilecek. Web sitelerinden bazıları gerçekten polislik mesleği ile ilgili bilgi ve hizmet verirken, bazıları da polislerin mesleki sorunlarına ilişkin yorumlara yer veriyor.

Sanal âlemde polislerle ilgili web sayfaları her geçen gün artıyor. Bunlar arasında www.polis.tc, www polisler.com, www.polisweb.tr, www.polisizbiz.com, www.polisolmakistiyorum.com, www.polismerkezi.org, www.polisaktuel.com, www.emeklipolis.com, www. gonullupolis.com, www.polisweb.tr, www.polislik.net, trpolis.azbuz.com, www.okubeni.com/polisler ve polisbürosu.net gibi siteler göze çarpıyor.

FACEBOOK DA ?TEHLİKELİ'

Emniyet açısından asıl sorunu facebook veya netlog gibi siteler içerisinde oluşturulan gruplar oluşturuyor. Bu sitelerde gruplar oluşturan polisler, amirlerine söyleyemedikleri sorunları dile getiriyor. Sadece polisler değil polis okulu öğrencileri de sanal âlemde sorunlarını tartışıyor.

Polislerin bazı şikâyetleri şöyle:

Sabahın soğuğunda daha güneş doğmadan 5 dakikalık spor için yarım saat beklememin gereksiz ve yararından çok zararı olduğunu düşünüyorum. Bütün kolejliler destek için gruba üye olmalı.

Polis Koleji öğrencileri olarak çarşıya sivil çıkmak istiyoruz.

Polis kadar çok çalışan varsa parmak kaldırsın. Hani parmakları göremiyorum!

Belki herkes hatırlamaz ama polisler çok iyi hatırlar, 22 Temmuz seçimleri öncesi bize söz verilmişti, ?İlk iş polise zam vermek olacak' diye. Ne oldu?

Ülkemizde intihar oranı en yüksek meslek grubu maalesef polislik mesleğidir. Sorunların çözümlenmemesi nedeniyle de son zamanlarda cinnet geçiren ve intihar eden polislerin sayısı hız kesmeden artıyor. Duyun bizi.

Ufuk TÜRKYILMAZ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber