İzmir'de çoğu başörtülü 100 kadın CHP'ye geçti!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2008 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Gaziemir ilçe başkanlığında düzenlenen törende başörtülü kadınlara CHP rozeti takıldı. Başörtülü bir kadın, "Örtülü olmamızın hiçbir önemi yok, eşitlik istiyoruz" dedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesi CHP teşkilatı tarafından gerçekleştirilen törende çoğu kadın 100 kişi CHP'ye geçti. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Ahmet Ersin, CHP İl Başkanı Kemal Karataş ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yücel Demirsoy katıldı. Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Kemal Karataş, Türkiye'nin pek çok yerinde CHP'ye katılımlar olduğunu belirterek, katılımlarda kadınların çoğunlukta olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Ekonomik krizin etkilerini kadınların daha

çok yaşadığını belirten Karataş, şöyle konuştu: "Kadınlarımız biliyor ki mutfaklar yanıyor, yaşam çekilmez oldu. Artık hepimiz başörtülü, başı açık, bundan yararlanmaya çalışanların, istismar edenlerin oyununu bozacağız."

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de başörtülü hanımlardan Esma Kılınç 'a CHP rozetini taktı. CHP'ye katıldığı için mutlu olduğunu belirten Esma Kılınç, "Biz eskiden beri CHP'liyiz. Eşitlik istiyoruz, bu nedenle CHP'li oldum" dedi. CHP'ye katılan Gülderen Şimşek de, "Başımız açık kapalı hiç önemli değil. Başı örtülü olmak CHP'ye katılmaya engel değil" diye konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ TEYZEDEN BAYKAL'A KARANFİL

İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı uğurlamaya gelenler arasında bulunan 78 yaşındaki başörtülü Meliha Ertop, Baykal'a karanfil verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın açılışının ardından partililerin oluşturduğu konvoy eşliğinde İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na geldi. Baykal, burada bir süre dinlendi. Baykal'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve partililerle sohbeti sırasında 78 yaşındaki Meliha Ertop isimli başörtü lü vatandaş gelerek Baykal'a karanfil verdi. Baykal da bunun üzerine, Meliha Ertop'a teşekkür ederek mavi başörtüsünün kendisine çok yakıştığını söyledi. Bugünkü açılış programını

değerlendiren Baykal, İzmir'de güzel bir gün geçirdiğini belirterek, "İnşallah, seçimden sonra gelecek başkan, büyük atılım kazandırır ve İzmir'in yükselişi devam eder" dedi. Bu sırada Baykal'ın yanında bulunan Başkan Kocaoğlu da, "İnşallah" diyerek karşılık verdi.

YILDIZ BALCI-HALİL KARAHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber