Hükümet ile YÖK arasında af krizi

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlık bütçesiyle ilgili görüşmeler sırasında milletvekillerince yöneltilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı konusunda büyük beklenti olduğuna dikkat çekerek, 'Af çıkacaksa gerekçeye dayalı olmalı. 100 bine yakın öğrenciden bahsediliyor' diye konuştu. Çelik, ''İlişkilerinin kesilme nedeni ekonomik mi, ideolojik mi, devletin uygulamalarından mağduriyet var mı? Bunları değerlendiriyoruz'' dedi. Bu konuların YÖK'e sorulduğunu söyleyen Çelik, YÖK'ten gelen cevabı değerlendireceklerini söyledi. Çelik, 'Tasarı olacaksa buna hükümet karar verecek' diye konuştu. AKP Batman Milletvekili Ahmet İnal da öğrenci affı çıkartılmasını istediği konuşmasında, 'Katiller affedildi. Bu çocuklar niye affedilmiyor. Af çıksın, gençler devletle barışsın'' dedi.

Yükseköğretim Genel Kurulu, 'öğrenci affı''na ilişkin kanun teklifleri konusunda olumsuz görüş bildirdi. YÖK'ten yapılan yazı açıklamada, 'Kanunun konusu, amacı, kapsamı ve süresi konusunda etraflı bir araştırma ve inceleme yapılmaksızın, başka bir anlatımla altyapısı oluşturulmadan hazırlanacak böyle bir kanun teklifinin kamu yararına uygunluğu tereddütlere yolaçacağından teklifin uygun olmadığına karar verildi'' denildi.

TEZİÇ'TEN FORMÜL

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ise YÖK'ün ve üniversitelerin 'Af Kanunu'na geçmişten bu yana hep kuşkulu yaklaştığını belirtti. Teziç, 'Büyük sayılara yönelen hiçbir af, hedefine ulaşmaz. Genel af kanunlarında da bu böyle olmuştur, üniversite öğrencilerine tanınan aflarda da. Onun için öğrenciler suç işlemiş gibi af kelimesinin kullanılmasını doğru bulmam. Bu konuda kişisel olarak söyleyebileceği tek şey, yeniden öğrenciliğe devam hakkını tanıyalım, ondan sonra sınava girebilsinler' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber