Ankara'da EGO otobüsleri bayramı süresince ücretsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını, vatandaşların mezarlık ziyaretleri için otobüs seferleri düzenleneceğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkentlilerin Kurban Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

EGO'nun, Kurban Bayramı süresince vatandaşların Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarına yapacakları ziyaretleri için otobüs seferleri düzenleyeceği belirtilen açıklamada, Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşların, 4 gün boyunca metro hattında bulunan Hastane Durağı'ndan saat 06.00'dan itibaren her 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacağı kaydedildi.

Açıklamada, Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Anafartalar Çarşısı ile Kızılay Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri de arife günü dahil olmak üzere bayram tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak.

Zabıta Ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ'de denetimlerini arttıracak.

Çevre zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ile ilgili şikayetleri değerlendirecek.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. 188 Alo Ambulans hizmeti de bayram boyunca kesintisiz görev yapacak.

İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra, ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak."

Vatandaşların, belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerini iletebileceği telefonlar ise şöyle:

MAVİ MASA : 153

DOĞALGAZ ARIZA : 187

SU VE KANAL ARIZA : 185

İTFAİYE : 110

ALO CENAZE : 188

ALO AMBULANS : 188 ZABITA : 231 79 84 - 229 66 91

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber