YÖK Başkanı: Döner sermaye mevzuatı değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, döner sermaye ile ilgili bütün mevzuatı gözden geçirdiklerini belirterek, "YÖK'ün içerisinde bir ekip var, Maliye Bakanlığı ile çalışıyorlar" dedi.

Özcan, Ankara Üniversitesi Afrika Çalışmaları Merkezi'nin açılış töreni sonrasında bir gazetecinin "Daha önce siz, meslek yüksekokulu mezunlarının askerliği ilgili bir şey yapmıştınız. O kalktı mı?" sorusu üzerine, "Askerlikle ilgili şey kalkmadı, duruyor. Genelkurmay Başkanlığı iyi bir formül üzerinde çalışıyor" dedi.

"Rektörlerin döner sermayeden aldıkları maaşların düştüğünü" söylemesi ve "rektörlerin maaşları ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını" soran bir gazeteciye de "Döner sermaye ile ilgili bütün mevzuatı gözden geçiriyoruz. YÖK'ün içerisinde bir ekip var, Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışıyorlar. Her şeyi baştan yapacağız. Orada bazı aksaklıklar var. Tam gün yasasının da çıkmasını bekliyoruz, onunla da ilgili bir şeyler olacak. Hepsini birleştireceğiz" yanıtını verdi.

Özcan, "Rektörlerin döner sermayeden aldıkları paralar düşecek mi?" sorusuna ise "Bir düzenleme gelecek. Artar mı, çıkar mı bilmiyorum" karşılığını verdi. Bu konuyla ilgili düzenlemeye ihtiyaç olduğunu anlatan Özcan, "Bunu düzene sokmamız lazım. Bu döner sermaye işi gerçekten çok önemli. Devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinde çalışan personelin maaşları arasında çok ciddi farklılıklar olmaya başladı. Biz bir de o farklılıkları düzeltmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Üniversite hastanelerindeki hemşirelerin devlet hastanelerine geçtiğini, doktorların da gitmeye başladığını anlatan Özcan, "Öyle bir sistem getirmemiz lazım ki devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinde fark olmamalı" diye konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, bir soru üzerine ÖSS ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, çalışmaların sonuçlanmak üzere olunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber