Meclis Çeper'e işkenceyi kabul etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde kötü muamele sonucu öldüğüne dair raporu kabul etti. Başkan Zafer Üskül, komisyonun üzerine düşen görevi yaptığını, bundan sonrasının yargının işi olduğunu söyledi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, bu günkü toplantısında Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde kötü muamele sonucu ölmesiyle ilgili alt komisyonun hazırladığı raporu görüşerek kabul etti. Raporla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Zafer Üskül, "Raporumuzun ana vurgusu şudur; alt komisyonumuz Engin Çeber'in hapishaneye teslim edildiği andan itibaren, hem jandarma, hem de infaz koruma memurları tarafından kötü muameleye uğradığı kanaatine varmıştır. Raporu da komisyon kabul etti" diye konuştu.

Raporu ilgililere göndereceklerini dile getiren Zafer Üskül, sürecin devam ettiğini, savcılığın bir soruşturma açtığını ve bazı görevlilerin tutuklandığını söyledi. Üskül, yargı organının gerektiği gibi konuyu araştırarak, bir karar vermesini beklediklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, "Meclis bir anlamda işkenceyi kabul etmiş mi oldu?" diye sorması üzerine Zafer Üskül, "Kötü muamele... İşkence yapıldığını kanıtlama olanağımız yok. Alt komisyonumuzun böyle bir olanağı yok. Alt komisyonumuz, görüntüleri inceledi, ifadeler aldı, ilgili kişileri dinledi ve bir kanaate ulaştı. Bu kanaate ulaşılmış olması elbette çok önemlidir. Bundan sonrası artık yargı organına kalmıştır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber