Türk Eğitim-Sen'den MEB önünde eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde şef, şube müdürü, ilköğretim müfettişlerine ek ödeme yapılmamasını protesto etti.

Bakanlık önünde toplanan yaklaşık 200 Türk Eğitim-Sen üyesi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin'in Çelik'i eğitim çalışanlarının hakkını korumamakla suçladı. Ellerinde, 'Şefsin dediler kız vermediler", "Şefim açım", "Sorumluluk var ücret yok" şeklinde dövizler taşıyan eğitimciler, "Denge dediniz dengemizi bozdunuz", "Ek ödeme hakkını söke söke alırız" şeklinde slogan attılar. Grup adına bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Eğitim çalışanlarına sahip çıkmadınız. Anketler

yaptık basında televizyonlarda öğretmenlerin halini gösterdik. Ama siz bu personele, eğitim çalışanına ile eğitim öğretimin sorunlarını çözdüm diyemezsiniz. Biz bunları size söyledik siz duymadınız. Bakan kulağının üzerine yattı. Milli Eğitim'in geleceği Maliye Bakanının iki dudağı arasına bırakıldı. Milli Eğitimi Maliye Bakanı yönetecekse size ne gerek var Sayın Bakan siz ne yapıyorsunuz? Sahip çıkmadınız. Şef yaptığınız insanlar perişanlık içinde yetki sorumluluk verdiniz ama ücret vermediniz" dedi.

Koncuk konuşması sırasında bazı şeflerin de maaş bordrolarını gösterdi. Koncuk, bir şefin 769.58 YTL, diğerinin 726.27 evli bir şefin ise 843.36 YTL'lik maaşının olduğunu söyledi. Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in TBMM'de konuşmasında eğitim çalışanlarının durumunu AB ülkeleri ile mukayese ettiğini hatırlatarak, "AB değil de Afrika ülkeleri olmasın. Sayın Bakan karıştırıyor" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eğitimciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber