İstanbul üniversitesi'nde gerginlik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği tarafından düzenlenen ve rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Toplantıya girmek isteyen öğrenciler İstanbul Tıp Fakültesi'ndeki 14 Mart Amfisi önünde toplandı. Amfiden içeriye giren öğrenciler, güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı. Yaşanan tartışma sırasında öğrenciler, "Biz de içeriye girmek istiyoruz. Rektör adaylarının açıklama yapacağı bir toplantıda bizim de bulunmamız kadar doğal bir şey olamaz" dedi.

Yetkililerin, toplantıya öğrencilerin alınamayacağını söylemesi üzerine gerginlik yaşandı. Güvenlik görevlileri, öfkeli öğrencileri amfiden dışarıya çıkmaya ikna edemedi. Bunun üzerine görevliler, kollarından tutarak öğrencileri zorla dışarıya çıkartmaya çalışınca arbede yaşandı. Öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından tartaklanırken, arbede sırasında bazı öğrenciler ezilme tehlikesi geçirdi.

Öğrenciler dışarıya çıkartılırken, gerginlik burada da devam etti. Güvenlik görevlileri, arbede sırasında kendilerine vurduğu gerekçesiyle bir erkek öğrenciyi götürmek istedi. Arkadaşlarının sert tepkisi üzerine görevliler öğrenciyi bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber