Taş atan çocuklara cezada yorum farkı!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Aralık 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gösterilerde polise taş atan çocuklara her ilde farklı davranılıyor. Çocuklar Adana, Diyarbakır ve Van'da hapisle yargılanırken İstanbul'da Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü bölgesindeki çocukları kahvaltıya davet etti.

SON günlerde ?Korsan gösterilere' katılan çocuklara farklı illerde gösterilen farklı yaklaşımlar, kafaları karıştırdı. Adana'da polise taş atan 3'ü tutuklu 6 çocuk hakkında 58'er yıl, Diyarbakır'da 23 yıl Van'da ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul'da ise polise taş atan çocuklara herhangi bir yasal işlem yapılmadı. Beyoğlu'nda polise taş atan çocuklar, MOBESE kameralarından tek tek tespit edildi ama hiçbir işlem yapılmadı. Bunun yerine çatışmaların yaşandığı bölgelerden çocuklar aileleriyle birlikte sabah kahvaltısına davet edildi. Emniyet mensuplarıyla kaynaşmaları sağlandı.

DİYARBAKIR'DA 6 ÇOCUĞA BERAAT

ADANA ve Van'da davalar sürerken Diyarbakır'dan güzel haber geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Ekim'deki Diyarbakır gezisi sırasında çıkan olaylara karıştığı gerekçesiyle tutuklanan 5'i ilköğretim okulu öğrencisi 6 çocuk hakkında da 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle davada savcı, çocukların yaş ve eğitim durumunun göz önünde bulundurularak, tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme de 6 çocuğun tahliyesine karar verdi.

SORUN UYGULAMADA

BENZER olaylarda her ilde ayrı cezai uygulamaların nedeninin uygulamadaki farklılıklar ve yargıçların olaylara bakış açısının farklılğı olduğunu savunan Avukat Engin Cinmen, ?Taş atma eylemini bir savcı ?terör örgütü üyeliği' diğer savcı ?Toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet' başka bir savcı ise ?Sadece basit bir taş atma' alayı olarak değerlendiriyor. Türkiyede yasalarla ilgili sorunları aştık ancak uygulamada sorunlar hala çıkıyor' dedi.

İstanbul'da kahvaltı ve hediye

DİĞER illerdeki cezai uygulamaların tersine İstanbul'da polise taş atan çocuklar için herhangi bir yasal işlem yapılmadı. Çatışma çıkan semtlerdeki çocukları kazanma yoluna giden Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, bölgedeki ilköğretim öğrencisi çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi. Beyoğlu'nda bir restoranda verilen kahvaltıya yaklaşık 15 çocuk ailesi ile birlikte katıldı. Kahvaltıda konuşan Emniyet Amiri Murat Çelik, ?Sizlerin her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Desteklerimiz sürecek. Sizleri kötü bir gelecek beklememesi için emniyet olarak maddi ve manevi her türlü yardımı yapacağız' diye konuştu.

KENAN İSPİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber