Her 3 kişiden birinde boyun fıtığı var

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Aralık 2008 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Fizyo Metropolitan Fizik tedavi Merkezi Doktoru Yahya Kemal Burkan, her üç kişiden birinde boyun fıtığı bulunduğunu belirterek, ?Bilgisayar kullanıcıları, uzun süreli telefon görüşmeleri yapanlar risk altında' dedi.

Boyun fıtığı deyip geçmeyin

DİYARBAKIR Fizyo Metropolitan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Doktoru Yahya Kemal Burkan, ?Boyun ağrılarının en sık sebebi, boynun uygunsuz pozisyonda uzun süreli kullanımıdır. Bilgisayar kullanıcıları ve tezgah üstü işlerde çalışanlar, uzun süreli telefon görüşmeleri, aşırı stres gerilim ve depresyon boyun ağrılarını tetikleyen nedenlerden bir kaçıdır. Şiddetli ağrılar ve kollarda uyuşma boyun fıtığının belirtisi olabilir.' dedi.

UZMANINDAN ALTIN ÖNERİLER

FİZİK tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Uzman Doktor Burkan, boyun ağrılarından korunmak için ise şu altın önerileri sundu: ?Büro ve ofis çalışanları ergonomiye dikkat etmelidir. Bilgisayar kullanıcılarının monitörü göz hizasının altında tutmaları gerekir. Saçlar ıslatılarak dışarı kesinlikle çıkılmamalı.

STRESTEN UZAK DURUN

ÖZEL Fizyo Metropolitan Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Uzman Doktor Yahya Kemal Burkan, bölge genelinde merkezlerine başvuran her 3 hastadan birinde boyun fıtığı tespit ettiklerini belirterek, ?Merkezimize başvuran ve tedavi uyguladığımız her 3 hastadan birinde boyun fıtığı tespit ettik. Bu ise yüzdelik olarak yüzde 30-35'e tekabül etmektedir. Bunun yanında bölgeden fizik tedavi merkezimize başvuran hastaların yüzde 60'ı bel ağrısı şikayeti ile gelirken, yüzde 25-30 arasındaki bir oranı ise boyun ağrısı şikayeti ile merkezimize başvuru yaptı' dedi. FAYSAL KARADENİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber