Makyajsız ama şık kadın vekiller meclise yakışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2008 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu habere 'Meclis kırmızı RUJA hasret' başlığıyla sitesinde yer veren Milliyet'e inat halk kadın vekillerin süsünden makyajından ve özellikle kırmızı rujundan ziyade şıklığına giyimine dikkat eden ama temsil ettiği kitlenin sesine kulak veren görevini layıkıyla yerine getiren parlementer istediğini söylüyor.


AKP'li milletvekilleri Safiye Seymanoğlu, Gönül Şahkulubey ve Dilek Yüksel zaman zaman hafif makyaj yapan vekillerden.

Kadın milletvekilleri ya makyaj yapmadan ya fark edilmeyecek derecede hafif makyaj yaparak Meclis'e geliyor. Ayrıca 50 kadın parlamenterin hiçbiri bugüne kadar Genel Kurul'a kırmızı ruj sürerek gelmedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 23. dönem kadın milletvekilleri ya sade, fark edilmeyecek derecede makyaj yapıyorlar ya da hiç makyaj yapmıyorlar. TBMM'de temsil edilen iktidar ve muhalefet partilerinde siyaset yapan 50 kadın parlamenterin hiçbiri Genel Kurul çalışmalarına kırmızı ruj sürerek gelmedi.

AKP'li kadın milletvekillerinin çoğu hiç makyaj yapmazken, bazıları ten rengine uygun ruj ve hafif makyajı tercih ediyor. CHP'de makyajıyla dikkati çeken milletvekilleri Canan Arıtman ve Özlem Çerçioğlu. Bu iki isim sedace kürsüye çıkıp konuşma yapacakları günlerde makyaj yapıyor. TBMM Başkanvekili CHP'li Güldal Mumcu ise oturum yönettiği günlerde makyajıyla dikkati çekiyor. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal da sade makyaj yapıyor.

TBMM Başkanvekili MHP'li Meral Akşener, Meclis'i yönettiği günlerde bile Başkanlık Divanı'ndaki koltuğuna makyajsız oturuyor. Sadeliği yeğleyen kadın vekiller, kıyafet konusunda ise modayı yakından takip ediyor. Kadın milletvekilleri, şık kıyafetlerine uygun modern çantalarla dikkati çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber