Sigara bağımlılığına mobil terapiyle son

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2008 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sigara bağımlılığına son vermek isteyenler için yeni bir yol: Mobil Terapi...

Sigara tiryakileri, 40 ülkede yaklaşık 10 milyon insanın sigarayı bırakmasını sağladığı iddia edilen Allen Carr'ın "Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu" yöntemine, artık cep telefonlarından ulaşabilecek.

İsteyen herkes, "21. yüzyıl insanının terapisi" olarak adlandırılan mobil terapiden kısa mesaj yoluyla yararlanabilecek.

Allen Carr yöntemiyle sigarayı bırakan uzman klinik psikolog İlknur Üstünuçar'ın hazırladığı mobil terapide, "Sigarayı bırakmaya hazırlık" ve "Sigarayı bırakanlar için koruma" programları bulunuyor. Terapide, sigara bıraktırma yönteminin uzmanları tarafından hazırlanan özel mesajlar abone olan tiryakilerin cep telefonuna kısa mesajla gönderiliyor.

Hazırlık programına kayıt olan tiryakiler, sigara içme isteğinin nasıl bitirileceğinden, psikolojik olarak sigaradan kurtulmaya ve bırakmayı zorlaştıran nedenlere kadar pek çok konuda bilgilendiriliyor.

Bu programda ayrıca, sigarayı bırakmaya çalışan tiryakilere, sigarayı bıraktıktan sonra ilk 3 gün asla yapılmaması gerekenler, ilk 3 hafta mutlaka yapılması gerekenler, içenleri kıskanmamayı başarmanın yolu, sigarayı bırakırken yaşanan fizyolojik sıkıntılarının oluşmaması ve kilo almadan sigarayı bırakmak için yapılması gerekenlerle en etkili zihinsel hazırlığın nasıl yapılabileceğinin anlatıldığı mesajlar gönderiliyor.

Koruma programının amacı ise sigarayı bırakanlara destek olmak ve sigaraya tekrar başlamalarını önlemek olarak tanımlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber