3G ile her gördüğünüz gerçek olmayabilir

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Aralık 2008 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir takım yazılımlar sayesinde 3G'li telefonu kullanan kişi, bulunduğu ortamın arka fonunu değiştirebileceği gibi, ortamdaki istenmeyen sesleri de engelleyebilecek

Çapkın eşleri, görüntülü iletişime olanak tanıyan 3G'li telefonlarla da yakalamak mümkün olmayacak. Turkcell'in çözüm ortağı, Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli'nin verdiği bilgiye göre, 3G'li telefonlar için geliştirilecek yazılımlar sayesinde çapkın eş veya sevgililerin yakayı ele vermeleri hayli güç.

Yazılımı destekleyen telefonlarda kullanılacak bu özellik sayesinde dikkatli eş ve sevgilinin gözünden her şeyi kaçırmak mümkün olacak.

PEMBE YALANA DESTEK

Yapılabileceklerin en başında ise 3G'li telefonu kullanan kişinin arka fonu değiştirmesinin mümkün olması geliyor. Böylece, kişi olduğunu söylediği yerde görünecek. Ancak, kendisi bambaşka bir yerde bulunabilecek.

Yine bir iş yemeğinde veya toplantıda olduğunu söyleyen ancak bir eğlence yerinde bulunan eş veya sevgili ortamda bulunan gürültü veya istenmeyen sesleri de söz konusu yazılım sayesinde engelleyebileceği gibi karşı tarafa duyulmasını istediği sesin iletilmesini de sağlayabilecek. Yazılım sayesinde ortamda bulunmayan bazı görüntü veya kişiler de oradaymış gibi görüntüye dahil edilebilecek.

İSTENMİYORSA ENGELLE

Kıskanç eş veya sevgilinin baskısından kaçmak, gereksiz ve bıktırıcı derecede uzayan görüşmeleri bitirmek veya herhangi bir sebepten ötürü görüşmenin kısa tutulması da son derece basit bir yöntemle mümkün olacak. Böyle istenmeyen görüşmelerden kurtulmak isteyen kullanıcı, görüntü ve seste bozukluk yaratarak görüşmeyi sonlandırabilecek. Ayrıca medya haberciliğinde çekilmiş olan video görüntüler ile yüksek çözünürlükteki fotoğrafların da haber merkezlerine ulaştırılması an meselesi.

Numarasını taşıyanlar kâra geçti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu 2. Başkanı Galip Zerey, cep telefonlarında numara taşınabilirliği uygulamasının başladığı 9 Kasım'dan bu yana geçen bir aylık sürede 330 bin abonenin numarasının taşındığını bildirdi. Zerey, GSM operatörlerin, uygulamaya paralel düzenlediği kampanyalar nedeniyle abonelerin fatura bedelinin de düştüğünü söyledi. Numara taşıma işlemlerinin yaklaşık 1.5 günde tamamlandığını anlatan Zerey, 'Operatörlerin, numara taşınabilirliği uygulamasına paralel düzenlediği kampanyalar nedeniyle abonelerin fatura bedeli düşüyor. Benim fatura bedelim yüzde 30 düştü. Faturalar daha da düşecek' diye konuştu.

Şişmanı zayıf, zayıfı şişman gösterebiliyor

3G'li telefonlarla yapılacaklar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Söz konusu telefonlarda karşı tarafa yansıtılan görüntünüzle de oynayabileceksiniz. Söz gelimi kilolarından şikayetçi birisi kendini daha zayıf, zayıf bir kişi de balıketi gösterebilecek. Bilgisayar ile telekomun birleşmesi konusu bu teknoloji ile gerçek anlamda hayat bulacak.

Ceple OGS'den geçilecek

Cep telefonlarının önümüzdeki 10 yıl içerisinde sahip olacağı özelliklere gelince, bu özellikler yok yok dedirtecek cinsten. Örneğin Güney Kore ve Japonya'da uygunlanan kredi kartı yerine cep telefonu uygulaması, yazılımlarla geliştirip, OGS'den geçilecek veya sinemaya gitmek için kullanılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber