Kampanyalar ikinci eli bitirdi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sıfır otomobiller için yapılan birbirinden cazip kampanyalar kötü durumdaki ikinci el satışlarını durma noktasına getirdi. Satıcılar, 2009'da uygulamaya koyulması beklenen hurda indirimine umudu bağladı.

Otomobil, kriz dönemlerinde tüketicilerin en çabuk vazgeçeceği ihtiyaçlardan. Aracı olanlar çok daha az kullanmayı, yenilemek isteyenler ise bunu ?bir başka bahara? ertelemeyi yeğliyor. Bu duruma bir de kredi vermekte nazlanan bankacılık setörü de eklenince otomotivde negatif denebilecek bütün şartlar yerine getirilmiş oluyor.

2 AYDIR SATIŞ YOK

Pes etmeyi bir an bile düşünmeyen otomotivciler de bir biri ardına kampanyalar düzenleyerek ?krizi fırsata çevirmek isteyen? tüketicileri showroomlara davet ediyor. Bu kampanya yarışı öyle çekişmeli bir hale geldi ki indirim miktarları 20 bin YTL'leri buluyor.

Cazip kampanyalardan yararlanmak isteyen tüketiciler de ikinci el bir araç almak yerine oyunu sıfır kilometre otomobillerden yana kullanıyor. Hal böyle olunca son zamanlarda işlerin kötülüğünden yakınan ikinci el oto pazarlarında işler durma noktasına geldi. Son 2 ayda tek bir otomobil bile satamadıklarını söyleyen Çetinerler Otomotiv yetkilisi Özkan Erol, oto pazarlarının ancak yarısının dolduğunu vurguladı.

HURDA İNDİRİMİ RAHATLATIR

Satış olmadığı için aracını satmak için de eskisi kadar çok insanın gelmediğini ifade eden Erol, ?Sadece biz değil hiçkimse aracını satamıyor. Şu anda hurda indirimi konuşuluyor. 2009'da hayata geçirilirse işler biraz düzelir. Sıfır satışı olduğu için piyasa bir şekilde dönmeye başlar? dedi. Eke Otomotiv yetkisili Bayram Eke ise son bir yıldır satışların durma noktasına geldiğini söyledi. Fiyatların normal seviyede olduğunu beliten Eke, ?Sıfır otomobil satılmıyor. Onlar satmaya başlasa bizim işlerimiz de açılır? diye konuştu.

DENEMEDEN ALMAYIN

AVEK Otomotiv Genel Müdürü Hakan Çakır, ikinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktaları şöyle sıraladı:

Kapı ve gövde arasında boşlukları kontrol edin. Kapılar sorunsuzca açılıp kapanmalıdır.

Motor, şanzıman veya amortisörler den gelebilecek yağ kaçakları için aracın altına ve park edildiği zemine bakın. Lastikler aşınmış mı kontrol edin.

Aracın göstergesindeki kilometre ile debriyaj ve fren pedalındaki aşınmayı karşılaştırın.

Aracı mutlaka test edin. Aracın vites geçişlerine dikkat edin ve aracın bir yana çekmediğinden emin olun.

Kontrolünüzden sonra aracı bir servise götürerek motorunu incelettirin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber