AKP'nin Ankara anketine göre son durum

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 'yerel yarış' kıyasıya sürüyor. AKP'nin araştırmaları, Gökçek'in yüzde 40, Altınok'un ise yüzde 43'ler düzeyinde destek aldığını ortaya koydu. Karayalçın rüzgarı ise yüzde 35'lerde.

Yerel seçimin en önemli kentlerinin başında gelen Ankara'da hem partiler arası hem de "AKP içi" heyecan her geçen gün artıyor. AKP Genel Merkezi'nin yaptırdığı Ankara anketinden sürpriz sonuçlar çıktı. 7-9 Aralık tarihleri arasında Ankara'da 3 bin 200 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan anket, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adayı belirlerken zorlanacağını ortaya koydu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çekişen mevcut başkan Melih Gökçek'in desteği yüzde 40'lar civarında seyrederken, "Hodri meydan" diyerek adaylığını açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un desteği ise yüzde 43'ü buldu.


AKP'den seçim anketi haberine yalanlama


PARTİ ONLARI GEÇTİ

Ankette en ilginç sonuç ise AKP'nin genel oyunda ortaya çıktı. AKP'nin Ankara oyu Altınok'un 3, Gökçek'in 6 puan önünde gerçekleşerek yüzde 46'ya ulaştı. Erdoğan'ın, bu hafta büyükşehir adaylarını açıklaması bekleniyor.

MHP ADAYI YÜZDE 17

CHP'nin güçlü adayı Murat Karayalçın'ın durumu da ankete katılanlara soruldu. CHP adayı gösterilmesiyle Ankara'da hareketlilik yarattığı anlaşılan Karayalçın'ın oyu, AKP anketinde yüzde 35'lerde çıktı. Ankette, MHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a da yüzde 17 oyçıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber