MEB'den Bandrol Ücreti açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğretmenevleri Bandrol Ücretine İlişkin Basın Açıklaması

Bugünkü (14.12.2008) bazı basın yayın kuruluşlarında "Öğretmenevleri bandrol ücreti"ne ilişkin yer alan ve kamuoyu tarafından yanlış anlaşılabilecek özellikteki haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı mensupları özellikle öğretmenlerimiz hangi ad altında olursa olsun herhangi bir bandrol veya üyelik ücreti ödemeden 831 öğretmenevinden yararlanabilmektedir.

Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan hizmetlere katkı sağlamak amacıyla bandrol alan üyelerimiz, normal ücretten yüzde 25 hizmet indiriminden yararlanmaktadır. Öğretmenlerimizin aidatları, bandrol ücretleri veya başka bir ad altında alınan paralarıyla inşa edilen öğretmenevimiz yoktur. Öğretmenevleri, kamu kaynakları, özel sektör, hayırsever vatandaşlarımız ve vakıf desteği ile yapılıp donatılmıştır.

Öğretmenevlerimizin kurulmaya başladığı 1981 yılından bugüne kadar her yıl düzenli olarak alınan üyelik-bandrol ücreti 2005 yılından itibaren gönüllük esasına bağlanmıştır. Söz konusu haberlere konu olan genelge, bugüne kadar yapılanların bir tekrarıdır. Dolayısıyla haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kaldı ki, diğer kamu kurumları, sivil toplum örgütleri dernekler de, sosyal tesisleri için, sunulan hizmetin gereği olarak her yıl üyelerinden belirli bir ücret almaktadır. Diğer kurumlar da olduğu gibi öğretmenevlerinden bandrol alan öğretmenlerimiz kurumun yönetimine katılıp, yönetimsel anlamda da katkı sağlayabilmektedir.

Son 6 yıl içerisinde yönetim anlayışı, işleyiş, fiziki ve teknolojik altyapı ile kalite alanında yenilenen öğretmenevlerimiz, özelleştirme kapsamından çıkarılmış ve öğretmenlerimize layık modern kuruluşlar haline getirilmiştir. Kurumlarımız, bilgisayar odaları, kitaplık, gazete okuma alanları ile özel gün ve haftalardaki kutlama programlarıyla bulunduklara yere öncülük etmektedirler. Kalitelerini TSE'nin kalite belgeleriyle perçinleştiren öğretmenevlerimiz, aynı zamanda bulundukları bölgede sosyal devlet anlayışı içerisinde sosyal ve kültürel eğitim merkezi konumuna getirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber