Yargı teşkilatı Uludağ'da toplanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı yıl sonu değerlendirme toplantısı Bursa Uludağ'da yapılacak.

Toplantıya; başta Adalet Bakalığı Müsteşarı Ahmet Kahraman olmak üzere, Müsteşar yardımcısı İbrahim Okur, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, Başkan Yardımcısı Selahattin Atalay ile Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerininde aralarında bulunduğu toplam 186 adalet başmüfettişi katılacak.

Uludağ Grand Yazıcı Otel'de düzenlenecek Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı yıl sonu değerlendirme toplantısında bir yıl boyunca yargıda karşılaşılan sorunlar, çözüm yolları, yargı bağımsızlığı, denetimde karşılaşılan sorun ve aksaklıklar ele alınacak. Yaşanan sorunlara çözüm yolları ve yeni gelişmelerinde ele alınacağı yargı toplantısında; ayrıca konusunda uzman akademisyenlerden de alınacak destekle çözüm yolları aranacak.

Bu gün akşam başlayacak olan toplantı 20 Aralık 2008 Cumartesi günü sona erecek. Yoğun bir program ve çalışmanın yapılacağı toplantıda, adalet müfettişlerinin empati çalışması yapacağı öğrenildi. Toplantıya Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de katılması bekleniyor.

Her yıl başka bir yerde yapılan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı yıl sonu değerlendirme toplantısı geçen yıl ise Ilgaz'da gerçekleştirilmişti. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın Ankara'da Adalet Bakanlığı dışında İstanbul ve İzmir'de olmak üzere iki yerde de şubeleri bulunmakta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber