Eski milletvekiline 4 ay 5 gün hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kars ve Şırnak Eski Milletvekili Mahmut Alınak, suçu ve suçluyu övdüğü ve halkı kanunlara uymamaya tahrik ettiği gerekçesiyle bugün ikinci kez cezaevine girdi.

DTP Kars İl Başkanı olduğu 6 Ocak 2007 tarihinde Çıraklık Eğitim Merkezi önünde kar üzerinde çıplak ayakla yaptığı basın açıklamasında, suçu ve suçluyu övdüğü ve halkı kanunlara uymamaya tahrik ettiği gerekçesiyle Alınak hakkında dava açılmıştı. Kars Sulh Ceza Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'nun 215 ve 217'inci maddeleri uyarınca bu gerekçeyle Alınak'ı, 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırmış ve hapis cezasını 2 bin 500 YTL para cezasına çevirmişti. Para cezasını ödemeyi reddeden Alınak, ikinci kez cezaevine girdi.

Kars Adliye binasının önünde basın açıklaması yapan Alınak, "Cezaevine girmek ve bu uğurda ölmek de bir mücadele biçimidir. İnanıyorum ki, giriştiğim bu sivil itaatsizlik eylemi devletin hazırlayıp durduğu cezaevi korkusunun kırılmasına da hizmet edecektir." dedi.

Sevenleriyle ve partililerle kucaklaşan Alınak, alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek işlemlerini yaptırdıktan sonra Kars Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber