Kaçak elektrik kullanan 2 kişiye hapis cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SAKARYA'da kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanıktan birine 10 ay, diğerine 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme borçlarını ödemeyen bu abonelerin cezasını tecil etmedi.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre, Karasu İlçesi İncilli Mahallesi'nde oturan Ö.H. hakkında elektrik sayacının kancasını düşürerek kaçak elektrik kullandığına ilişkin 2005 yılı sonunda Karasu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı.

?Elektrik hırsızlığı' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 142/1- f maddesine göre yargılanan Ö.H.'e 2 yıl hapis cezası verildi. Ö.H.'nin mahkemedeki tavırları ve yasadaki özel indirim nedenleri dikkate alınarak hapis cezası 10 ay'a indirildi. Mahkeme cezayı tecil etmedi.

Yine Karasu İlçesi'ndeki Yuvalıdere Mahallesi'ndeki evinde elektrik sayacı olmaksızın ve Sedaş ile abone sözleşmesi yapmadan elektrik kullandığı belirlenince yargılanan E.S.'ye de 2 yıl hapis cezası verildi. Bu ceza 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, E.S.'nin suç tarihinde kuruma olan borcunu ödememesi ve daha önce mahkemede başka suçtan kesinleşmis hapis cezası olduğunu göz önünde tutarak bu cezayı da ertelemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber