Aydın:TRT'de çalışan isterse e-maili inceleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT çalışanlarının kişisel maillerinin, fakslarının incelenmesi veya telefonlarının dinlenmesi gibi uygulamalar yapılmadığını belirterek, "Ancak elektronik postanın ulaştığı kişi, eğer bu posta ile başvuruda bulunursa inceleme yapılmaktadır. Bunun dışında bir inceleme çalışması olmamış, böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulmamıştır" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan'ın soru önergesini, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtlayan Aydın, kamu kurumlarına ait telefon, faks ve e-posta gibi araçların, kişisel ihtiyaçlar için değil, resmi haberleşme ve yazışma ihtiyacı için hizmete konulduğuna işaret etti.

Aydın, "Kurum bütçesine ek yük getireceğinden, kamu görevi dışında bu araçların kullanılmaması gerekmektedir" derken, bununla birlikte personelin kişisel e-postalarını hesaplarından rahatça gönderip alabildiğini, bu konuda bir engelleme bulunmadığını anlattı.

Sendikalardan gönderilen bilgilendirme maillerinin kesilmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, bu tür bilgi ve duyuruların iletilebilmesi için sendikaların web adresi linkinin, TRT Kurumsal Portalımıza konduğuna işaret eden Aydın şöyle devam etti:

"Sendika istediği her bilgilendirmeyi bu linkler vasıtasıyla yapabilmektedir. Fakat bazı sendikalar bu şekilde bilgilendirme yapmak yerine, başka e-posta adreslerinden tüm kuruma sürekli olarak kişileri ve Kurumu hedef alan elektronik posta göndermekte ve TRT e-posta hikmetinin aksamasına yol açmaktadır. Aynca TRT çalışanlarının istemediği e-postalarla posta kutularının sürekli dolmasına yol açarak personelin bu postaları temizlemek İçin uzun zamanını harcamasına yol açmakta ve ilgilenmesi gereken diğer işler için zaman ayırmasına engel olmaktadır."

Aydın, "TRT'nin, tarafsız bir kamu yayın kurumu olduğu" vurgulamasıyla açıklamasını, "Tarafsızlık ise TRT mensuplarının görevini yaparken siyasi veya ideolojik bir tavır ve davranış içinde olmamasını gerektirmektedir. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeler, TRT'nin, bu yapısını ve saygınlığını korumak üzere getirilmiştir. Başka bir amacı bulunmamaktadır." diye tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber