Telsiziyle ölüme neden olan zabıta teslim oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de tartıştığı kişinin başına telsizle vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan, ancak daha sonra yapılan itirazla tutuklanmasına karar verilen zabıta memuru teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, yaşamını yitiren Doğan Kalender'in ailesinin avukatı Can Burak Saltabaş ile savcının İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazıyla 10 gün önce tutuklanmasına karar verilen H.D., savcılığa giderek teslim oldu. H.D., cezaevine gönderildi.

Güzelyalı'da, kasım ayında Şerife ve Doğan Kalender çifti, sokakta kağıt toplayan kişiye zabıta ekiplerinin müdahalesine tepki göstermiş ve zabıtalarla aralarında tartışma yaşanmıştı.

İddiaya göre Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli H.D.'nin başına telsizle vurduğu Doğan Kalender, yere düşerek başını kaldırıma çapmış ve kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından savcılıkça serbest bırakılan zabıta memuru, Kalender'in ölümü üzerine yeniden gözaltına alınmış, mahkemede de Kalender serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber