Emekli Sandığı'na bağlı oteller özelleştirilecek, lojmanlar ihale ile satılacak

Haber Giriş : 29 Kasım 2004 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı'na ait oteller Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, Uluslararası Ticaret Merkezi'ne dönüştürülen milletvekili lojmanları da ihale yoluyla satılacak.

İşletme hakkı daha önce Hilton grubuna devredilen İstanbul Hilton Oteli ile 2002 yılında çeşitli otel zincirleriyle işletme ve kira sözleşmeleri imzalanan Büyük Ankara, Stad, Bursa Çelik Palas, İstanbul Tarabya, Maçka ve İzmir Efes Otelinin satış işlemlerini Özelleştirme İdaresi gerçekleştirecek.

Otellerin sahibi durumda bulunan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, satış amacıyla bir süre önce 7 oteli Özelleştirme İdaresi'ne devretti. Ancak Özelleştirme İdaresi, Emekli Sandığı'ndan otellerle ilgili sözleşme ve kiralama problemlerini halletmesini istedi.

Bu çerçevede, Sandık, otellerin işletmesinden sorumlu olan Emek İnşaat ve yine Emekli Sandığı bünyesinde oluşturulan ve otellerin kiralandığı Emek Proje A.Ş. ile bir araya gelerek, Emek Proje ile imzalanan kiralama sözleşmesinin iptalini ele aldı. Tarafların bu konuda önemli mesafe kaydettiği bildirildi.

Bu arada Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, kuruma ait büyük gayrımenkulleri de ihale yoluyla satacak.

Bu çerçevede Ankara-Kızılay'daki Gökdelen, Ulus İşhanı ve Rüzgarlı İşhanı ile Bursa ve Eskişehir Otogarları, elden çıkarılacak.

Diğer yandan satışında istenen başarı sağlanamayan milletvekili lojmanlarında da satış yönteminin değiştirilmesi düşünülüyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber