Memur-Sen'den Iraklı gazeteciye ayakkabılı destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2008 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'ye iletilmek üzere Irak'ın Ankara Büyükelçiliğine ayakkabı vermek istedi. Ancak büyükelçilik görevlileri 42 numara ayakkabıyı kabul etmedi.

Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabısını fırlatması eylemine destek için öğle saatlerinde Irak'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, yaptığı basın açıklamasında, gerçekleştirilen eylemin basit bir olay olmadığını, "Irak'ta öze dönüşün silkinişin ve kendine gelişin işareti" olduğunu savundu. Iraklı gazetecinin tavrının Gazeteci Hasan Tahsin, Sütçü İmam ve Mehmet Akif Ersoy'un tavırları ile aynı olduğunu ifade eden Kır, şunları kaydetti:

"Muntazar El Zeydi'nin ayakkabı fırlatması kukla Irak yönetiminin sonunu getirecek, ABD işgalci güçlerinin Irak'tan kovulmasının fitilini ateşleyecek harekatın motor gücü olacaktır. Umarız ki başta ABD başkanlık görevini devralacak Barak Obama, işbirlikçi Irak yönetimi ve Irak halkı bu olaydan gerekli dersi almışlardır."

Muntazar El Zeydi'nin dünyadaki tüm basın mensuplarına örnek olacak bir gazeteci olduğunu belirten Kır, tersini savunan basın örgütlerinin yöneticilerine de seslenerek, "Irak'ta yaşanan olayların Türkiye'de gerçekleşmesi durumunda objektif gazetecilik adına sessiz kalıp kalmayacaklarını" sordu. Kır, açıklamanın ardından Muntazar El Zeydi'ye iletilmek üzere beraberlerinde getirdikleri 42 numara ayakkabıyı Irak Büyükelçiliği görevlilerine teslim etmek istedi. Büyükelçilik görevlilerinin ayakkabıyı almak için gelmemesi üzerine Kır, "Ayakkabının alınmaması Irak'ta kukla bir hükümet olduğunun göstergesidir" dedi. Kır, ayakkabıyı Zeydi'ye kargo ile göndereceklerini söyledi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber