Cinayet sanığının yakınlarına Adliye'de saldırı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Aralık 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

RİZE'de İsmail Kurdoğlu'nu silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Bekir Karaca'nın yakınları, duruşmanın görüldüğü Rize Adliyesi'nde ölen kişinin yakınlarının saldırısına uğradı. Üç kişinin yumruk ve tekmelerle yaralandığı olay sırasında, polisin silahını alan bir kişinin taraflara ateş etmek istediği öne sürüldü.

Rize'de 3 Mart 2008 tarihinde Bekir Karaca, tartıştığı ortağı İsmail Kurdoğlu'nu silahla ateş ederek yaraladı. Kurdoğlu tedavi gördüğü Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi'nde 6 ay sonra yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan Bekir Karaca, Yalova'da polis tarafından yakalanarak, getirildiği Rize'de çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasından önce iki tarafın yakınları arasında adliyede arbede yaşandı. Arbede sırasında Bekir Karaca'nın yakını olduğu öğrenilen Sabit Karaca'nın bir polisin silahını alarak karşı tarafa ateş etmeye çalıştığı, ancak polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Kavgada cinayet sanığı Bekir Karaca'nın babası Emin Karaca ile akrabaları Sabit ve Hüseyin Karaca tekme ve yumruk darbeleriyle yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay sırasında adliye kantininin camları kırıldı.

Polis olaya karışan kişileri gözaltına alırken, Adliye önünde de güvenlik önlemlerini artırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber