Türk bilim adamından Einstein'in kuramını çürüten teori iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi, Nükleer Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Tolga Yarman, Einstein'in ''Genel Görecelik Kuramı'nı'' farklı bir yaklaşımla çalışarak çürüttüğünü bildirdi.

Okan Üniversitesinde çalışma arkadaşlarıyla basın toplantısı düzenleyen Yarman, çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Arık ile beraber gerçekleştirdiklerini, ortaya çıkan sonuçların ise Belarus Devlet Üniversitesinde Prof. Dr. Alexander Kholmetskii yönetiminde yapılan deneylerle kanıtlandığını söyledi.

Yarman, son 10 yıldır Einstein'in Görecelik Kuramı ile Modern Atom Kuramı üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, teorisine göre, duran cisimlerin hangi uzaklıkta olursa olsun birbirleriyle etkileşebildiğini, bu olayın da ışık hızından daha hızlı gerçekleştiğini kaydetti.

Einstein'in ''Genel Görecelik Kuramı''na göre hiçbir etkileşmenin ışık hızından daha hızlı olamayacağını belirten Yarman, 1 ay önce bitirilen çalışmalar kapsamında kendi yaptıkları deneylerde ''bağıl manyetik alanın'' ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı.

Bu sonucun Einstein'in kuramıyla çatıştığını ifade eden Yarman, elde edilen bu sonuçların, bu alanda bugüne kadar gelmiş bazı bilgilerde değişiklikler yaratabileceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber