LCD satışları doludizgin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 08:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Finansal krizin etkisi perakende sektöründe de kendini hissettiriyor. Sektör yılı yüzde 15 daralma ile kapatmaya hazırlanıyor.

Özellikle teknoloji ve elektronik ürün satışlarında 2009'un ilk çeyreğinin yavaş geçeceğini belirten Darty Türkiye Genel Müdürü Nedim Esgin, beyaz eşya satışlarının düşeceğini ve ilk altı aylık dönemde yüzde 20 küçülme gerçekleşeceğini öngördü. Esgin, bazı elektronik ürünlerin satış miktarlarında ilginç değişimler olduğunu ifade ederek LCD televizyonların, 2007 yılında 450 bin, bu yıl 750 bin adet satıldığını ve gelecek yıl 1 milyon adet satılmasını öngördüklerini belirtti. Esgin, klima satışlarının bu yıl düştüğünü ve cep telefonlarında da yüzde 10 gerileme yaşanacağını kaydetti.

Avrupa'da dokuz ülkede faaliyet gösteren İngiliz Kesa Electrical grubunun beyaz eşya ve elektronik alanındaki markası Darty, Türkiye pazarına girişinden bu yana yükselişine devam ediyor. Şu ana kadar 9 mağaza açan elektronik market zinciri, ocak ayı itibarıyla iki mağaza daha açmaya hazırlanıyor. Bir mağazanın 4 milyon Euro'ya mal olduğunu belirten Nedim Esgin, global piyasalardaki krizin hiçbir zaman 2001'deki gibi ağır olmayacağını kaydetti. Tüm olumsuz şartlara rağmen perakendecilik alanında yatırımların devam edeceğine dikkat çeken Esgin, rakip firmaların mağaza açacaklarını dile getirdi. Konsolidasyonda daralmanın devam edeceğini, katma değer oluşturmayan şirketlerin devre dışı kalacağını aktaran Esgin, "2008'in son ayları çok kötü geçmedi. Yılı 2007 ile aynı hesaplarla kapatacağız. En fazla yüzde 15 daralma bekleniyor. Yüzde 40'lara varacak bir daralmadan söz etmek kesinlikle mümkün değil." şeklinde konuştu. Kesa grubu hakkında da bilgi veren Esgin, grubun cirosunun yüzde 11,1 gerilediğini, sıkıntının İngiltere ve İspanya'dan kaynaklandığını, Türkiye'deki mağazalarda 1 milyon adet ürün sattıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber