İmam-hatiplerde anasınıfı eğitimi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitimini yaygınlaştırmak için ortaöğretim okulları bünyesinde anasınıfı açmak için çalışma başlattı. Bakanlığın okulöncesi öğrenci kapasitesini 25 bin artırmasını sağlayan çalışma kapsamında, 17 imam-hatip lisesi bünyesinde de 305 minik anaokulu eğitimi görmeye başladı.

MEB'in yurt genelindeki ilköğretim okullarının yanı sıra ortaöğretim kurumlarında da anasınıfı açılması için başlattığı çalışma MEB'e büyük bir fiziki alan katkısı sağladı. Bazı okul türleri, bünyelerinde anasınıfı açmaktan çekinirken başta ilçeler olmak üzere kapasite sorunu olan bölgelerde okulöncesi minikleri liselilerle eğitim almaya başladı.

Eğitim-Sen'in ?Anasınıfı çocuklarının İmam-hatiplerde beyni yıkanacak? iddiasıyla gündeme getirdiği çalışma kapsamında Türkiye'deki imam-hatip liselerinin 17'sinde anasınıfı açıldığı öğrenildi. İmam-hatip liselerinde 305 anasınıfı öğrencisi eğitim alıyor. Bakanlık yetkilileri, Eğitim- Sen'in iddialarına tepki gösterek, ?Bu anlayıştan artık kurtulmak gerekiyor. Zaten okul türleri içinde en az imam-hatip bünyesine okul açıldı. Amaç daha fazla çocuğun okulöncesi eğitimden faydalanmasını sağlamak? yanıtını verdiler. Yetkililer, okulöncesinde okullaşma oranını artırabilmek için 30 ilde ?zorunlu anaokulu eğitimi' başlattıklarını belirterek, ?Fiziki yetersizliğin önüne geçmek için bu tür imkânları kullanmak zorundayız? dediler.

Kız meslek liselerinde 316, meslek liselerinde 71, halk eğitim merkezleri ve akşam sanat liselerinde 78, genel liselerde 54, öğretmen liselerinde de üç okulda, toplam 25 bin öğrenci anasınıfı eğitimi alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber