Sendika, çalıştırdığı işçisinin prim borcunu ödememiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 75 bin YTL üzerinde prim borcu olan işverenlerin listesini açıkladı. Listenin üst sıralarını belediyeler oluştururken, 13. sıradaki isim şaşkınlıkla karşılanıyor. İşçilerin sosyal ve ekonomik haklarını korumak için kurulan Türk-İş'e bağlı Tarım Orman İş Sendikası'nın 324 bin YTL prim borcu bulunuyor.

Kurumun açıkladığı 105 sayfadan oluşan ve 5 bin 390 işverenin yer aldığı listenin başında 36 milyon YTL ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bulunuyor. Ardından 30 milyon YTL'lik borcuyla Adana Büyükşehir Belediyesi geliyor. Listenin ilk 12 sırasını belediyeler oluşturuyor.

SGK'nın ilk defa uygulamaya koyduğu prim borçluları listesinde, özel şirketlerden üniversitelere, spor kulüplerinden, belediyelere birçok kuruluş bulunuyor. Otellerin de yer aldığı listede borçlu dershanelerin bile isimleri yazılı. Listedeki dikkat çeken bir diğer kuruluş da bir üniversitenin döner sermaye birimi. Akdeniz Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, 135 bin YTL'lik prim borcunu ödememiş.

LİSTEYE 25 ARALIK'A KADAR İTİRAZ EDİLEBİLİR

İşverenlerin listede ilan edilen bilgilere en geç 25 Aralık 2008 tarihi mesai bitimine kadar itiraz etme hakları bulunuyor. Listede ismi bulunan kurum temsilcileri SGK Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü'ne Prim Tahsilat Daire Başkanlığı yazılı başvuru yapılabilecek. Yapılacak inceleme sonucunda itirazın haklı olduğunun anlaşılması halinde listelerde gerekli düzeltme yapılarak aynı şekilde Kurumun internet sitesinde duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber