Rektör Ecer: Rüşvet yok

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

REKTÖR ECER'DEN AÇIKLAMA

? 25.10.2004 tarihli Gözcü Gazetesinin 1. ve 4. sayfalarında Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferhat Ecer ve Danışmanı Cengiz Doğan' ın yine aynı Üniversite' nin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nedim Çetin' i ? Seni Kahramanmaraş Üniversitesine Rektör.? diyerek dolandırdığı iddia edilmiş ve haberin diğer kısımlarında da tarafıma karşı çok ağır ithamlarda bulunulmuştur. Prof. Dr. Nedim Çetin Sütçü İmam Üniversitesinin 2002 yılında yapılan Rektörlük Seçimlerinden önce rektörlük makamıma geldi, Rektör adayı olacağını söyleyerek benden bu konuda yardım talep etti. Bende personelim olarak kendisinin Sütçü İmam Üniversitesinde rektör olmasından dolayı memnun olacağımı ve hemşehrilerinin desteğiyle zaten belli bir noktaya gelebileceğini, tanıdıklarım vasıtasıyla da kendisini destekleyebileceğimi söyledim. Aramızda bunun dışında herhangi bir konuşma geçmemiş ve para alışverişi de kesinlikle olmamıştır. Bu ifadeler Prof. Dr. Nedim Çetin' in tamamen hayal dünyasında kurduğu şeylerdir. Bu iddianın aklın ve mantığın dışında olduğunun en önemli göstergesi sözde olayın üzerinden iki yıl gibi bir süre geçtikten sonra N.Ü. rektörlük seçimlerinin yaklaştığı dönemde gündeme getirilmesidir. Dolandırıldığını anlayan bir kişi olaydan hemen sonra gerekli yasal yollara başvurur ancak Prof. Dr. N. Çetin dolandırıldığını iddia ettiği tarihten yaklaşık iki yıl sonra bir takım iddialarla ortaya çıkması akıllarda bir soru işareti yaratmaktadır. Ayrıca rektörlük makamı elde edebilmek için iki ev satmayı göze alan kişinin rektörlükten olan beklentileri açısından bu iddiaları ilginçtir. Bu olay akıl ve izan sahibi herkesi düşündürecek bir husustur.

Haberin başlığı ile içeriği arasındaki çok büyük bir fark vardır ve insan haysiyetine uygun düşmeyecek ithamlarda bulunulmuştur. Prof. Dr. Unvanı almış, üniversitelere hangi yollarla rektör seçileceği konusunda yasal mevzuatı bilen bir öğretim üyesinin bir başka üniversitenin rektörü tarafından ? seni rektör yapacağız? vaatleri ile para harcanması ve dolandırılmış olması imkansızdır. Gazeteci iddialara ilişkin gerçeğin araştırmasının yapılarak halka duyurulmasıdır.Rektörlük için her şeyi göze alan bir şahsın tek taraflı iddiaları ile karşı tarafın onur ve saygınlığı bu ölçüde incitilmemelidir. Yeterli araştırma yapılmadan yayınlanan asılsız bir haberin gazetenizde çıkması üniversitemizin ve şahsımın onur ve saygınlığına dokunmaktadır. Basın Kanunun 14. Maddesine göre süresinde cevap ve düzeltme hakkımız kullandırılarak, tekzip metninin gazetenizde yayınlanması gerekmektedir. Gereğini bilgilerinize rica ederim. Prof. Dr. H. Ferhat Ecer N. Ü. Rektörü? .

BEN DE DİYORUM Kİ:

Bu köşede yazılanların hepsi belgelere dayalıdır.Bu belgeler YÖK Başkanlığı' nda da mevcuttur. Bu belgelerin ve iddiaların altında Rektör Ecer' in de sahip olduğu prof' luk unvanını bulunduran prof.- doçent- yard doçent ve öğretim üyesi olanların imzaları vardır.Rektör Ecer, bu imza sahibi insanların yeterli olmadığı ve imzalarının ciddiye alınmaması gibi bir düşüncesi varsa; bu düşüncesinin gereğini Rektör Ecer' in bu güne kadar neden yapmadığını da sorgulamak gerekir. Bu yazılarımızdan önce başta YÖK Başkanlığı seviyesinde olmak üzere her yerde gerekli araştırma yapılmıştır. Ayrıca; tarafıma ulaşan ? N:Ü. İle ilgili YÖK' ün irtica talebi? resmi yazısı ve diğer sayısız iddialar ile ilgili belgeler üniversite' ye zarar vermesin diye bu güne kadar işlenmemiştir.Üniversitenin itibarını birinci derecede düşünmek durumunda olanlar başta rektörlerdir.Bazen rektörler de istifa gibi bir müesseseyi hatırlamalıdırlar.

Her yazımda, köşemde adı geçen herkese açık olduğumu açık seçik belirtmişimdir.Bu köşe' nin yazarı Tevfik Diker, (E.) Hv. Ulş. Yb.- 19-20: Dönem Milletvekili ve Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Genel Başkanıdır.Yazılar bu kimliklerin ürünüdür.Benim görevim kamu adına üniversitede daha iyi eğitim için yanlışlıkları yazmak, yolsuzlukla mücadele etmek ve Atatürk' e sahip çıkmaktır. Rektör' ün görevi de: üniversitede daha iyi eğitim için çalışmaktır. Üniversiteye zarar verenlerin kimler olduğunu bu belgelerden sonra kamuoyu daha iyi değerlendirir.

YÖK'TEKİ KASETTE NELER VAR?

Rektör Prof. Dr. Ecer,gönderdiği açıklamada; Prof. Dr. Nedim Çetin ile ilgili olarak: ? Seçimlerden önce Rektörlük makamıma geldi, Rektör adayı olacağını söyleyerek benden bu konuda yardım talep etti. Bende personelim olarak kendisinin Sütçü İmam Üniversitesinde rektör olmasından dolayı memnun olacağımı ve hemşehrilerinin desteğiyle zaten belli bir noktaya gelebileceğini, tanıdıklarım vasıtasıyla da kendisini destekleyebileceğimi söyledim.? Açıklamasının son bölümünde de: ? Rektörlük için her şeyi göze alan bir şahsın tek taraflı iddiaları ile ..? demektedir. Açıkçası Rektör Ecer, ? Rektörlük için her şeyi göze alan birine destek vereceğini itiraf etmektedir.Ayrıca, Ecer, Prof. Dr. Çetin' in YÖK' verdiği ? kaset? ten hiç bahsetmemektedir. Her şeye rağmen Rektör Ecer, Prof. Dr. Çetin, hakkında neden yasal yollara başvurmamıştır?!...

BU SORULARIN CEVABINI DA VERMELİSİNİZ!

Rektör Ecer' in yaptığı açıklamada: Bir eski bakanın kızının 30' luk kağıdını 50 yapmaktan dolayı aldığı ceza , bir Rektör Yardımcısının YÖK' e yaptığı iddialar, bazı ihalelerdeki şaibeler, uzman olmayanların makamlara atanması, işe alınanların kayrıldığı, BSYO' na alınan öğrenciler ve Atatürk Araştırma Merkezi ? nin içler acısı durumu ile ilgili hiçbir şey yer almamaktadır.Kamuoyun bunların cevaplarını da bilme hakkı vardır.

Tevfik Diker/ turtime.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber