Hakem hastaneye sevk işlemine Danıştay freni

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık raporu şüpheli bulunup görevden alınan başmüfettişi kamera görüntüleri kurtardı. Dedektif gibi iz süren Danıştay görevlileri, hastane kameraları ve raporlarını inceleyip muayene olduğunu tespit etti

Sağlık Bakanlığı'nda yürüttüğü soruşturmalarla dikkat çeken Başmüfettiş Atılay Ergüven'in başı, bir devlet hastanesinden aldığı sağlık raporu nedeniyle derde girdi. Bakanlık Teftiş Kurulu, ?rapor şüpheli' diyerek, Numune Hastanesi'nden yeni kontrol istedi. Ergüven, yeniden tedavi gördü ve diğer rapor onaylandı. Ancak bu rapor da şüpheli bulunup yeniden Numune Hastanesi'ne sevk istendi. Tutumu rencide edici bulan Ergüven, talebi yerine getirmedi.

DANIŞTAY REDDETTİ

Sağlık Bakanlığı, Ergüven raporlarını hakem hastane olarak İstanbul Haseki'ye gönderdi. Buradan ise ?rapor ilme uygun değildir? denilerek Ergüven aleyhine karar çıktı. Bakanlık, Ergüven'e disiplin soruşturması açıp görevden aldı. Ceza davası için Danıştay'a başvuruldu. Danıştay 1'inci Dairesi ise Ergüven'in hastaneye gittiğini tespit edip soruşturma izni vermedi. Danıştay'ın kararı özetle şöyle: ?Kamera kayıtlarından, laboratuvar defterlerinden muayene olduğuna, eczaneden ilaç alındığına şüphe olmadığı; gaita tetkiklerinin yapıldığı, teşhis ve ilaçların hastalığa uygun olduğu, hastanenin bilgi işlem sistemine kayıt yaptırılmamasının raporun sahteliğine delil oluşturamayacağı anlaşılmıştır...?

Ali Ekber ERTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber