14 bin YTL'ye aşçılık kursu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Show TV'nin ?Yemekteyiz' yarışmasının ardından, Bilgi Üniversitesi'nin ?Mutfak ve Aşçılık' kursu da yoğun ilgi çekti. 14 kişinin alınacağı kursa, şimdiden 120 başvuru geldi. Ücret ise 14 bin 500 YTL

İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Culinary Institute ortaklığı ile bir ilke imza atıyor.

?Uygulamalı Temel Mutfak ve Aşçılık Eğitimi' adlı sertifika programı başlatan üniversite, 14 kişiye yemek hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğretecek. 3 bölümden oluşan eğitim, 28 hafta sürecek. Program, merkezi New York'ta bulunan dünyanın sayılı aşçılık okullarından The Institute of Culinary Education'ın müfredatının telifi alınarak hazırlandı. Ünlü okulun şef eğitmenlerinden Allen Smith de sertifa programında ders verecek.

Eğitime katılmak için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Adaylar hedeflerini anlatan bir mektupla www.bilgi-egitim.com adresine başvuruyor.

14 kursiyer ise mülakatla seçiliyor. İstanbul Culinary Institute eğitmeni şef Fehmi Samancı, ?Seçim için mülakat yapıyoruz. Amatör bir eğitim olmadığını ve fiziksel güç gerektirdiğini söylüyoruz. Program evde iyi yemek yapmak isteyenlerden ziyade mesleğe yönelik. Kursiyerler, programın ardından otellerde ve restoranlarda çalışabilecek? diye konuştu.

12 TAKSİT İMKANI VAR

Öğrenim dili Türkçe ve İngilizce olan programın ücreti ise dudak uçuklatıyor. 760 saatlik eğitimin bedeli 14 bin 500 YTL. Öğrencilerin giyeceği üniformalar ve ders malzemeleri de bu ücrete dahil. Kredi kartıyla ödeme ve 12 ay vadeli taksit imkânı sunuluyor. Ocak ayında başlayacak eğitim için bugüne kadar 120 kişi başvurdu. Programda yüzde 80 devam koşulu aranıyor. Sertifa için Türk mutfağıyla ilgili bir proje hazırlanması gerekiyor.

LİDERLİK DE ÖĞRETİLECEK

Programın birinci bölümünde, temel mutfak eğitimi dersleri; ?Mutfağımızdan Uygulamalar' konulu ikinci bölümde, edinilen genel bilgi ve becerilerin, Türk mutfağından uygulamalar ile pekiştirilmesi amaçlanıyor. Kursiyerler, programın üçüncü ve son etabında da staj yapacak. Bu bölümde öğrencilere ayrıca 3 saatlik liderlik eğitimi verilecek.

Seda KILIÇ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber