IMF ile anlaşma 5 aşağı 5 yukarı tamam, imza ocakta

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin tek başına alacağı önlemlerle krizden çıkamayacağını belirten Devlet Bakanı Şimşek, "IMF ile görüşmelerde, tedbirlerde başlangıç ile bugün arasında 3 kat fark var" dedi..

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile gelinen noktada tedbir büyüklüğü konusunda beş aşağı, beş yukarı bir anlaşmanın olduğunu belirterek, "Ocak ayında bu görüşmelerin en azından bitirilmesini ümit ediyoruz" dedi. Devlet Bakanı Şimşek, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen 18. Akdeniz Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin cüssesi ve , imkanlarının belli olduğunu ifade ederek, "Bu krizi Türkiye tek başına kendi imkanlarıyla atlatamaz. Türkiye'nin tek başına alacağı önlemlerle krizden çıkamayız. Çözümler konusunda kafa yoruyoruz. Tabii bazı çevrelerin de 'ah vah demeleri' krizde etkili oluyor" diye konuştu. IMF ile başlayan ilk görüşme ile bugün gelinen noktada önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Bütçe boyutuyla istenilen tedbirler konusunda başlangıç ile bugün gelinen nokta arasında üç kat fark var. IMF, başlangıçta geleneksel tedbirler alınsın yaklaşımı içindeydi. Türkiye olarak bu dünya konjonktüründe kamu taleplerinde daralma olmasının Türkiye'ye uymayacağını ifade ettik. IMF ile gelinen noktada da tedbir büyüklüğü konusunda beş aşağı beş yukarı bir anlaşma var'' dedi.

30 MİLYAR $'IN ÜSTÜ OLMAZ

Türkiye'nin IMF ile yapacağı programa kesin bir tarih veremediğini ancak önemli bir mesafe katedildiğini kaydeden Bakan Şimşek, "Ocak ayı başında IMF heyetini Türkiye'ye davet edeceğiz. Ocata bu görüşmelerin en azından bitirilmesini ümit ediyoruz" diye konuştu. IMF ile yapılacak programın süresi konusunda yorum yapmanın doğru olmayacağını, bunların en son aşamada görüşülüp sonuca bağlanacağını bildirdi. Şimşek, "Bazı kaynaklar, Türkiye'nin 2009 yılında dış finansman ihtiyacının 15 milyar dolar olacağını söylüyor. Kimisi 30 milyar dolar olacağını söylüyor. Çok daha yüksek rakamlar da var. Ama onlar, makul rakamlar değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber