Konya'da polisler kılıktan kılığa giriyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, suçluları yakalamak ve suçu önlemek için kılıktan kılığa giriyor. Uzun zamandır seyyar satıcı ve simitçi görünümünden vazgeçen Konya polisi, şimdilerde daha çok oto tamircisi, hurdacı, pompacı ve otoparkçı oluyor. Ekipler, bu uygulamalarla 820 olayda 650 şüpheliyi yakaladı.

3 amir ve 70 polis memurunun bulunduğu 20 ekipten oluşan Hırsızlık Büro Amirliği, suçluların kısa sürede yakalanması ile birlikte, suçun önlenmesiyle ilgili çalışmalara önem veriyor. Çalışmalarında, seyyar satıcı ve simitçi görünümüne girmekten vazgeçen Konya polisi, oto tamircisi, hurdacı, akaryakıt istasyonunda pompacı ve otoparkçı olarak, çalışmalarını yürütüyor. Bununla birlikte, ?Mıknatıs' adı altında halka sürekli diyaloga geçerek, ihbar kaynaklarını artırıp, halkın polise güvenmesini sağlıyor. Polis, bu proje kapsamında 50 bin işyerini ve 100 binin üzerinde evi ziyaret etti. ?Harita Tekniği' adlı proje ile de suçların en çok işlendiği bölgelerin analizi, uydu görüntüleri ile yapıldıktan sonra polis, o bölgelerde kılık değiştirerek çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son üç yıl içinde yaptıkları çalışmalar sonucunda Konya2da hırsızlık olaylarında yüzde 55 oranında düşüş sağlandığını belirtti. 2008 yılında gerçekleşen 820 olayda da 650 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 250'si tutuklandı. Ekipler, 2008 yılı içinde de 4 milyon YTL'lik çalıntı mal ele geçirdi.

Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği yetkilileri, ?Artık suçlular da simitçi ve seyyar satıcı polislere alıştı. Bir şekilde bunu tahmin edebiliyorlar. Bu nedenle kendimize yeni iş alanları yarattık. Artık otoparkçı, pompacı, oto tamircisi oluyor? dedi.

CEZASINI TAMAMLAYANA POLİSTEN YARDIM ELİ

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlıktan sabıkası bulunan ve cezaevinden tahliye olan kişilerin, yeniden topluma kazandırılması için de çalışma yapıyor. Konya polisi, cezaevinden tahliye olan 80 kişiyi işe yerleştirirken, 150 aileye de gıda, giyecek ve yakacak yardımında bulundu. 15 ailenin çocuklarının da okul ihtiyaçları karşılandı.

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda gözaltına alınan kişilerin sorguları sırasında ilginç ifadeleri de dikkat çekiyor. 28 Ekim 2008 tarihinde Konya'da bir marketten kaşar ve sucuk çalarken güvenlik kamerası ile görüntülenen ve hırsızlıktan 15 kaydı bulunan işsiz 46 yaşındaki M.Ü., polise verdiği ifadesinde, ?Kaşarı çok seviyorum. Param olmayınca, daha önce de marketlerden kaşar çaldım? dedi.

18 Ekim 2008 tarihinde toptancılar sitesindeki bir depodan yaklaşık 1.5 ton çay çalarken suç üstü yakalanan Zeki Ü., çay ocağı açabilmek için hırsızlık yaptığını, çaldığı çayları alabilmek için 2 kez depoya geldiğini söyledi.

12 Şubat 2008 tarihinde gerçekleşen kapkaç olayının şüphelisi Ali K.'nın da polise, ?14 Şubat Sevgililer Günü'nde, sevgilime tek taş yüzük alabilmek için hırsızlık yaptım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber