28 Aralık 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarının ardından bölge ve saldırıların uluslararası yansımaları izleniyor.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Altındağ'da, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanacağı toplantıya katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Trabzon Belediyesi hizmet sarayı ve çarşısının temel atma törenine katılacak.

- Baykal daha sonra, İstanbul Bahçeşehir'de Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu ve Gelişim Akademisi'nin açılış törenine katılacak.

4- Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın da katıldığı, Sarıkamış Harekatı'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni" devam ediyor.

- Etkinlikler kapsamında, şehitleri anma yürüyüşü ve Yukarı Sarıkamış Şehitlik Anıtı'nda tören düzenlenecek.

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da Cem Vakfı tarafından organize edilen ve "Alevi yurttaşların ortak isteklerinin tartışılmasını" konu alan toplantıya katılacak.

6- Siyasi partilerden...

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'ta partisinin, Belediye Nikah Salonunda yapılacak il kongresine katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek "Saadet Türkiye Buluşmaları" programına katılacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Arnavutköy ilçe binasının açılış törenine katılacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Bursa'da partisine toplu katılım nedeniyle düzenlenecek törene katılacak, basın toplantısı yapacak.

- Yeni Parti'nin 1. Olağan Büyük Kongresi, Ankara'da yapılacak.

7- Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Antalya'da düzenlenen "Sinerjitürk-Savunma'08" etkinliğinin son gününde basın toplantısı yapacak.

8- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, "Yaş Meyve Sebze Sektör Raporu"nu açıklayacak.

9- Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından düzenlenen "Küresel Bunalım ve Türkiye Ekonomisi" başlıklı çalıştay, Ankara'da devam ediyor.

10- Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Durak, Bursa'da bir fabrikada çıkan yangında yanarak ölen 5 kadın tekstil işçisinin 3. ölüm yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılacak.

11- Karadeniz petrolüne Amerikan ilgisi...

- TPAO, Karadeniz'de petrol aramak isteyen Amerikan Chevron şirketi ile ocak ayında görüşecek.

- Daha önce ABD şirketi Exxon Mobil ile anlaşma imzalayan TPAO, Chevron ile ortaklığa gerek maliyetlerin azalması, gerek risk ve teknoloji paylaşımı açısından sıcak bakıyor.

- TPAO Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Öztaş: "Petrol fiyatları 30 doların çok altına inmediği sürece aramacılık cazibesini kaybetmez."

12- Talih kuşu en fazla İstanbul'a uğruyor.

- Son 20 çekilişteki 69 büyük ikramiyenin 23'ü İstanbul'a, 10'u Ankara'ya çıktı. Bunu 4'er talihliyle İzmir, Adana ve Mersin izledi.

- Bu çekilişlerin 15'inde büyük ikramiye çeyrek, 4'ünde yarım ve birinde ise tam bilete isabet etti.

- Yılbaşı çekilişlerinde şans kürelerinin en sevdiği numara 3 oldu.

13- Serbest bölgelerden ticaret...

- Ticaret hacmi, bu yılın 11 ayında yüzde 4,1 artarak yaklaşık 23,2 milyar dolar oldu.

- İstanbul Deri Serbest Bölgesinde yaklaşık 5,6 milyar dolarlık, Ege Serbest Bölgesinde 3,6 milyar dolarlık, İstanbul-AHL'de ise 3,3 milyar dolarlık ticaret yapıldı.

14- TFF İkinci Lig kademe gruplarındaki mücadele, 25 maçla tamamlanırken, TFF Üçüncü Lig'de de 18 karşılaşma yapılacak.

15- Beko Basketbol Ligi'nde İstanbul'da Efes Pilsen ile Darüşşafaka Cooper Tires, İzmir'de de Aliağa Petkim ile Banvit karşı karşıya gelecek.

16- Türkiye Büyükler Ferdi Boks Birinciliği Adana'da sona eriyor.

17- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde 3 maç yapılacak.

18- Turkcell Süper Lig...

- 2008-2009 sezonunun 16 haftalık ilk bölümünde, 27 maçta toplam 28 gol "ilave" dakikalar oynanırken atıldı ve bu gollerden 14'ü puana etki etti.

- Ankaraspor ve Eskişehirspor, 90. dakikalar sonrasında 4'er kezle en çok gol atan takımlar, Denizlispor da 4 kezle bu bölümde en çok gol yiyen ekip oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber