Prof. Söylet'in ataması Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2008 17:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, rektörlük seçimlerinde ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Yunus Söylet'in, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirilmesini, TBMM gündemine taşıdı.

Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İstanbul Üniversitesi rektörlüğü seçimlerinde Prof. Dr. Ali Akyüz'ün 483, Prof. Dr. Yunus Söylet'in 467, Prof. Dr. Melih Boydak'ın 365 oy aldığını, Akyüz'ün, YÖK içinde yapılan seçimlerden sonra listede ikinci sıraya yerleştirildiğini anımsattı.

Seçimlerde en çok oyu alan adayın, YÖK'ün sıralamasında ikinci sıraya, ikinci sırada yer alan adayın ise birinci sıraya yerleştirilmesinde hangi ölçütlerin esas alındığını soran Hamzaçebi, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

?Bu sıralamada YÖK Başkanının, Sayın Cumhurbaşkanı ve sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket ettiği iddiaları ve Sayın Cumhurbaşkanının

onayı ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirilen kişinin, aileye olan yakınlığı ve siyasi görüş beraberliğinin bu işlemlerde etken olduğu iddiaları doğru mu??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber