Vali, okul müdürlerine seslendi: Okula gitmeyen tek bir çocuğumuz kalmışsa uykumuz kaçmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, okul çağında olup da okula gitmeyen bir tek çocuk bile kalmaması için, herkesin üzerine düşen görevi titizlikle yapması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen ve okul müdürlerinin katıldığı bilgilendirme-değerlendirme toplantısında konuşan Vali Aksoy, bu konuda en büyük sorumluluğun okul müdürlerine düştüğünü söyledi.

Aksoy, "Bir okul müdürünün kendi sorumluluk bölgesinde, okul çağında olup da okula devam etmeyen bir tek çocuğumuz bile kalmışsa uykusu kaçmalıdır. Uykusu kaçmıyorsa, heyecanını kaybetmiş demektir." diyen Aksoy, Bu heyecanı taşımıyorsak kendi kendimizi sorgulamalıyız. Çocuklarımızı okula kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşamalıyız." diye konuştu.

Çocukların eğitime kazandırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında geçen yıl bin 500, bir önceki yıl ise bin 800 çocuğun okula kazandırıldığını anlatan Aksoy, şöyle devam etti: "2007 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Mersin genelinde okul çağında olup, okula gitmeyen 5 bin 382 çocuğumuz olduğunu tespit etmiştik. Bugün itibariyle gelen rakamlar oldukça sevindirici. 3 bin 428 çocuğumuzu okula kazandırdık."

Çocukların okula kazandırılması konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Aksoy, "Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerinin performansını buna göre değerlendireceğiz. Bu konuda başarılı olan okul müdürlerini ödüllendireceğiz. Başarısız olan okul müdürlerini ise cezalandıracağız. Çaba göstermenize rağmen belki çocukların tamamını okula alamamış olabilirsiniz. Bunun makul gerekçeleri olup olmadığını inceleriz. Ama, Mersin'de okul çağında olup da okul gitmeyen bir tek çocuk bile kalmışsa bu beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, okul müdürlerini de rahatsız etmeli. Çünkü bizim görevimiz bu çocukların okula kazandırmaktır." şeklinde konuştu.

Okul öncesi eğitimin önemine de değinen Aksoy, okul öncesindeki okullaşma oranlarının şu anda yüzde 41 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Bu oranın arzu edilen bir seviyede olmadığını ifade eden Aksoy, şunları söyledi: "Okullarımızın fiziki imkanları çok iyi değil. Derslik bakımından sorunlarımız var bunun farkındayım. Mümkün olduğu kadar derslik yapma gayreti içindeyiz. 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' kapsamında şu ana kadar yaklaşık 200 dersliğin protokolü imzalandı. Bir kısmı tamamlandı, bir kısmının inşaatı ise devam ediyor. Okul öncesi okullaşma oranını daha üst seviyelere çıkarabilmek bakımından okul müdürlerinin kendi okullarında imkanlarını zorlayarak daha fazla sınıf açılabilir mi gayreti içinde olmalarını da bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber