'Gerekli puanın yarısıyla öğretmen olarak atandı' iddiasına yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2009 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Gerekli puanın yarısıyla öğretmen olarak atandı' İddiasına Yalanlama

BASIN AÇIKLAMASI

Milliyet Gazetesi'nin bugünkü (03.01.2009) nüshasında "Gerekli puanın yarısıyla öğretmen olarak atandı" başlıklı haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Söz konusu haberde, CHP Milletvekili Sayın İsa Gök'ün TBMM Başkanlığı'na verdiği ve Millî Eğitim Bakanımız Sayın Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in cevaplamasını istediği soru önergesinde "Beytullah Yağız" isimli Matematik öğretmeninin atanmasına ilişkin iddialara yer verilmektedir.

Öncelikle söz konusu öğretmenin atanması ile ilgili iddialar 6 Aralık 2008 tarihinde aynı gruba bağlı Hürriyet Gazetesi'nde "Bakan Bey bu nasıl tayin" başlığıyla bir sendikanın iddiasına dayandırılarak haberleştirilmiştir. Basın Müşavirliğimiz tarafından, aynı gün yapılan basın açıklaması ile söz konusu sendikanın iddiaları detaylı bir şekilde yalanlanmıştır. Bunun yanında 21 Aralık 2008 Pazar günü TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığımızın bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekilleri tarafından konu tekrar gündeme getirilmiş ve Sayın Bakanımız tarafından ayrıntılı bir şekilde cevaplandırılmıştır.

Bütün bunlara rağmen CHP Milletvekili Sayın İsa Gök'ün, daha önce defaatle cevaplandırılmış ve yalanlanmış bir iddiayı tekrar gündeme getirmesi düşündürücüdür. Bu konuda sayın vekil ya gündemin çok gerisinde ve dışında kalarak Bakanlığımız ile ilgili gelişmeleri takip etmiyor ya da art niyetli çevrelerce kendisine ulaştırılan ancak ilgisi olmayan bir bilgiyi sorgulamadan soru önergesine konu etmiştir.

Konuyu haberleştiren Gazetenin, bir siyasi parti milletvekiline ait iddiayı haberleştirmesine karşın, onun çok öncesinde yayınlanmış cevabı görmemezlikten gelmesi ise hiçbir iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Bu şekildeki bir gazetecilik medyanın güvenirliğine zarar vermektedir.

Konunun önemine binaen 6 Aralık 2008 tarihli basın açıklamasını bir kere daha yayınlıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber