Erdoğan: Adayları, hata payını asgariye indirmek için geç açıkladık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2009 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarını geç açıkladığı eleştirilerine Antalya'da cevap verdi. Açılışlar için geldiği turizm başkentinde gündemle alakalı açıklamalarda bulunan Erdoğan, yerel seçimlere değinerek, belediye başkan adaylarını belirlemelerindeki kıstasları ve zamanlama ile alakalı değerlendirmelerini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından verilen öğle yemeğine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada bazı medya organlarının aday açıklamalarında geç kalındığı yönündeki eleştirilerine cevap verdi. "Kimsenin adını geç açıkladığımız yok." diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Biz medyaya göre hareket etmedik. Biz temayülleri, kamuoyu yoklamalarını esas alacağız, teşkilatının fikrini alacağız. Milletimizin kararları doğrultusunda da adayımızı koyacağız. Bunun dışında fikir üretmek doğru değil. Hata payını asgariye indirelim diyorum. Burnu Kaf dağında olan adaylarla yolumuza devam etmek istemiyoruz. Maksat belediyeleri kazanmak değil, gönülleri kazanmak. Bizim adaylarımız şans eseri belirlenmiyor. Bizim başkanlarımız, hemşerisinin ayağı çamura batarken uyuyamaz, uyumamalı. Daha önce çizmelerle seçim kampanyası yaptığımız köylerin yolları şimdi asfalt ya da parke taşı kaplı." diye konuştu.

Cam Pramit Kongre Merkezi'nde verilen yemekte ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuştu. Türel burada 5 yıllık çalışma süresinde yaptığı çalışmaları anlattı. Sinevizyon gösterisi eşliğindeki sunumdan sonra kürsüye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Antalya'nın örnek kentlerden biri haline geldiğini söyleyen Erdoğan, yurt dışında bile örnek il olarak gösterildiğini belirtti. AK Partili belediye başkanları göreve gelinceye kadar vatandaşların yeşil alanın, hizmetin, planın, parkların ne olduğunu bilmediğini ifade eden Erdoğan, "Ama AK Partili belediyelerimiz bunları gösterdi. Milletimiz daha iyi hizmet ve daha çok yatırımla tanıştı. Az önce Antalya Adalet Sarayı'nın açılışını yaptık. 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' sözünü çok severim. İşte eser orada. 30 trilyona mal olan adliye binası 2 yılda tamamlandı. Geçmişte temel atılır yıllarca kalırdı. Biz de o yok. Biz de temel atılır, bitiş tarihi verilir ve gelip açılır." şeklinde konuştu.

Daha önceki CHP'li belediyenin Antalya'da yaptığı yatırım tutarının 100 milyon TL olduğunu söyleyen Erdoğan, Menderes Türel döneminde ise bu rakamın 1 milyar TL'yi bulduğunu belirtti. Bunun da 10 kata denk geldiğini belirten Erdoğan, "İşte ak belediyeciliğin farkı budur. Milletin derdini dert edinirseniz böyle bir fark oluşturabilirsiniz. Peki şimdi ne yapıyor bu CHP'liler. Onların taktiği şu; iftira at, tutmazsa izi kalır. Şimdi Türel'e iftiralar atıp duruyorlar. Antalya değişti. Antalya'da AK Partili belediyecilik başladığında bir tane köprülü kavşak yoktu, şimdi ise 10 tane var. Belediye başkanlığını kendi şahsi çıkarınız için, eşinize dostunuza fırsat oluşturmak için kullanırsanız, başkanlığı siyasete kaynak aktarmak için kullanırsanız, daha önce olduğu gibi hiçbir şey üretemezsiniz. Nitekim üretemediler." dedi.

Antalya'nın turizm potansiyeli dikkate alınarak çoktan alt yapı, üst yapı yatırımlarının hazır hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama yıllar boyunca kimse bunu bir amaç olarak önüne koymadı. Alt yapıyla ilgilenilmedi. Biz geldik, alt yatırımı önümüze koydular. Turizmciler çok lüks oteller yaptılar. Dünyanın 100 oteli arasında Türkiye'nin 17 oteli var. Bunlar da Antalya'da. Biz göreve geldiğimizde helikopterle sahilde dolaştık. Baktık adeta gölgeler var. Ama gölge değil, kirlilikmiş. Artık değişti mi?"

"Ben belediye başkanıma güvendim, gözlerinde Antalya aşkını gördüm." diyen Erdoğan, tertemiz bir sicille milletten yetki ve sorumluluk istediklerini aktardı. Demokrasi tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza attıklarının ve ardı ardına 3 kez seçimlerde oyları yükselterek birinci parti olarak çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, marttaki seçimlerde de başarılarının artarak süreceğine inandığını söyledi.

'Türkiye'deki okullarının yüzde 95'inde bilişim teknolojisi sınıfları varsa bu bizim ortaya koyduğumuz hizmet siyasetinin eseridir' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu seçimlerde başkalarının düştüğü yanlışlara düşmeyeceğiz. AK Parti olarak gürültü ve görüntü kirliliğine karşıyız. Türkiye genelinde temiz, seviyeli bir kampanya düzenleyeceğiz. Ulaşılamaz hayaller göstermedik, göstermeyeceğiz."

Menderes Türel'i çalışmalarından dolayı tebrik ederek sözlerini tamamlayan Erdoğan, CHP'den istifa ederek AK Parti saflarına geçen Kemer ilçesi Belediye Başkanı Hasan Şeker'e de rozetini taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber