KESK: Sendikacılar cezalandırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK tarafından hazırlanan raporda, 2008 yılında 26 sendika genel merkez ve şube yöneticisinin disiplin soruşturması geçirdiği, "uyarı, kınama, kademe ilerlemesinin durdurulması ve aylıktan kesmeden memuriyetten mene" kadar değişik cezalarla cezalandırıldığı, 600'e yakın üyenin de sendikal eyleme katıldıkları için haklarında disiplin soruşturması başlatıldığı bildirildi.

KESK'in, 2008 faaliyetlerine ilişkin raporunda, geçen yıl çeşitli nedenlere KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri ile konfederasyon üyelerine verilen cezalara yer verildi.

Raporda, sendikacılara yönelik "hak ihlallerinin" 2008 yılında üyeleri aşarak, genel merkez ve şube yöneticileri ile temsilcilere yöneldiği savunuldu.

Raporda, geçen yıl Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun ile Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Lokman Özdemir'in, "sendikal faaliyetleri" nedeniyle kamu görevinden çıkarıldığı, SES Genel Merkez Üyesi Meryem Özsöğüt'ün ise görevden çıkarma istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiği öne sürüldü.

Konfederasyonun eski Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile eski Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca adli soruşturma başlatıldığı anımsatılan raporda, ayrıca aralarında KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Akman Şimşek'in olduğu birçok yönetici hakkında, "basın açıklaması ve benzeri sendikal faaliyete katıldıkları" gerekçesiyle hapis cezası verilmesi istemiyle adli soruşturma açıldığı belirtildi.

Raporda, 2008 yılında sendika yöneticisi veya temsilcisi olan 21 kişinin "sürgün" edildiği de ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber