Emekli Albayın otomobilinde 9 kilo esrar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgür CEBE/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı'ndan 2 yıl önce emekli olduktan sonra Ankara'ya yerleşen Albay Z.E., Diyarbakır'da yanında kayınbiraderinin de bulunduğu kiralık otomobilde 9 kilo 300 gram esrarla yakalandı. Emekli Albay Z.E. ile kayınbiraderi M.G., uyuşturucu naklettikleri iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konuldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden özel bir ekip, uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili çok gizli yürüttüğü istihbari çalışma ve fiziki takip sonucunda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Muhabere Daire Başkanlığı'ndan 2 yıl önce önce emekli olduktan sonra Ankara'ya yerleşen Albay Z.E.'yi de takibe aldı. Ankara'dan kiraladığı bir otomobil ile geçen salı günü Diyarbakır'a gelen emekli Albay Z.E., Bingöllü olan eşinin ailesini ziyaret etmek amacıyla Bingöl'e geçti. Geceyi burada geçiren Albay Z.E. daha sonra kayınbiraderi M.G. ile birlikte aynı otomobil ile Genç ve Lice İlçesi karayolunu takip ederek Diyarbakır'a döndü.

MAHKEME KARARIYLA ARAMA

Emekli Albay Z.E. ve kayınbiraderiyle ilgili uzun süreden beri çalışma yürüten özel polis ekibi, içinde uyuşturucu taşındığı tespit edilen aracın önce plakasını belirledi. Polis ekipleri Diyarbakır'ın Silvan İlçesi karayolu üzerindeki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu karşısında yer alan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü civarında Albay Z.E.'nin kullandığı otomobili beklemeye başladı. Özel eğitimli polis köpeklerinin de hazır bekletildiği operasyonda karşı yönden gelen araç durduruldu.

Görevli polislere, subay olduğuna dair kimliğini gösteren emeklyi Albay Z.E., Bingöl'deki kayınpederini ziyaret ettiğini ve kayınbiraderini Diyarbakır'a bıraktıktan sonra Ankara'ya döneceğini söyledi. Asker olduğu için kullandığı otomobilde arama yapılamayacağını düşünen Albay Z.E.'ye mahkeme kararı gösterildikten sonra otomobilde arama yapıldı. Albayın aracının bagajında siyah bir poşet içine konulmuş 9 kilo 300 gram esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturcuların bagaja gelişigüzel konulduğu belirlendi,

KAYINBİRADER SAHİPLENDİ

Uyuşturucu karşısında şok olan emekli Albay ile kayınbiraderi sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan emekli Albay Z.E. kayınpederi ve kayınvalidesinin yeniyılını kutlayıp, kışlık zahirelik malzeme, yumurta ve yeniyıl için hindi almak amacıyla Bingöl'e gittiğini, araçtaki uyuşturucudan haberinin olmadığını, bunun kayınbiraderi M.G.'ye ait olabileceğini söyledi. M.G ise, uyuşturucunun kendisine ait olduğunu, eniştesinin esrardan haberinin olmadığını öne sürdü.

ARABADA NE HİNDİ, NE DE YUMURTA ÇIKTI

Araçta yapılan arama, emekli Albay Z.E.'nin ifadesini doğrulamadı, çünkü araç içerisinde uyuşturucu dışında herhangi bir zahirelik malzeme, yumurta ve hindi bulunamadı. Emekli Albay ile kayınbirader M.G. gözaltı süreleri dolduktan sonra adliyeye sevk edildi. Polise verdikleri ifadeyi tekrar eden zanlılar tutuklanma talebiyle çıkartıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce ?Uyuşturucu ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber