Milli Eğitim Bakanlığı, Gazze için yardım kampanyası başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 12:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Gazze halkı için yardım kampanyası başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Filistin'de bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti.

Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere tüm Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını, insani sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Çelik, ''Bu ve benzeri durumlarda bütün bir millet olarak üzerimize düşen duyarlılığı yerine getiriyoruz. Sadece savaş durumunda değil, tabi afet durumunda da Türkiye, insanların yaralarını sarmak üzere herkesten daha duyarlı davranmaktadır'' dedi.

Çelik, Pakistan'da yaşanan depremi hatırlatarak, Pakistan için de bakanlık olarak yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Yardım kapsamında 3 günde 17.5 trilyon Türk Lirası toplandığını belirten Çelik, bunun Birleşmiş Milletlerde (BM) örnek bir olay olarak gösterildiğini anımsattı.

Gazze'de bir insanlık trajedisi ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Çelik, çocukların öldüğünü, okulların kapalı olduğunu, yüzlerce ölünün ve binlerce yaralının bulunduğunu kaydetti.

Birçok kuruluş gibi bakanlığının da bir yardım kampanyası başlattığını bildiren Çelik, ''Bir genelge hazırladık. 81 ilin valiliğine gönderdik. Yardım toplamakla ilgili gerekli müsaadeler alındı. Milli eğitim müdürlüklerimizde komisyonlar oluşturulması, okullarda öğrencilere zarflar dağıtılarak yardım toplanmasıyla ilgili olarak bir süreç başlatıldı'' diye konuştu.

Yardım zarflarının içine velilere hitap eden bir mektup konulacağını bildiren Çelik, bu mektupların çocuklar tarafından velilere ulaştırılacağını belirtti. Çelik, şöyle devam etti:

''Eminim ki Türk halkı daha önceki olaylarda gösterdiği duyarlılığı ve sorumluluğu bu olayda da gösterecektir. Belki Filistin'de akan kanı durduramamış olacağız, ölenleri geri getirememiş olacağız ama hiç olmazsa yaralıların yarasına bir parça merhem sarabilmek ve aç olan çocuklara yemek gönderebilmek amacıyla bu insani desteğimizin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bütün bakanlık teşkilatının diğer kampanyalarda olduğu gibi seferber olacağını ve yine Türkiye'de en büyük yardımı toplayan kuruluşun Milli Eğitimi Bakanlığı olacağına inanıyorum.''

-BAKAN ÇELİK'TEN 2 BİN TL-

Yardımların Başbakanlık'taki bir hesapta toplanacağını belirten Çelik, bu paraların nakdi olarak gönderilmediğini, ihtiyaca göre okul veya hastane yapılacağını söyledi. Çelik, ''Şimdiden bu işe katkı sağlayacak öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlere, okul yöneticilerine, valilere, kaymakamlara peşinen teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bu kampanyayla, Pakistan'da toplanan miktardan daha fazla para toplanacağını düşündüğünü belirten Çelik, ''İnsanların yüreğini burkan, midesini alt üst eden bir hadiseyle karşı karşıyayız. Dün BM'ne bağlı bir okula saldırılmış olması maalesef vahşetin boyutunu gösteriyor'' dedi.

Bakan Çelik, kampanyaya ilk katkıyı kendisinin sağlayacağını ve gelirinden 2 bin TL'lik bir katkıda bulunacağını ifade ederek, bu kampanyanın veliler, öğrencilerle sınırlı kalmayacağını, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatındaki personeli de kapsayacağını söyledi. Çelik, yardımın gönüllülük esasına göre olacağına işaret etti.

-MEB'İN İNTERNET SİTESİNDE FİLİSTİN İÇİN SAYFA-

Bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinde, öğrencilerin Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini, duygularını ifade edebileceği bir sayfa açacaklarını da belirten Çelik, ''Bu sayfa Türkiye'deki bütün eğitim camiasına, öncelikle çocuklarımıza açılmıştır. Buraya gelecek tepkileri kamuoyuyla paylaşacağız, gerekirse bunları bir kitap haline getireceğiz'' diye konuştu.

Konuya ilişkin genelgeye göre, yapılan yardımları içeren kapalı zarflar, komisyonlar tarafından açılacak ve 19 Ocak 2009 Pazartesi günü mesai bitimine kadar TC Ziraat Bankası'nın belirtilen hesabına yatırılacak.

-VELİLERE MEKTUP-

Yardım zarflarının içine konulacak mektupta, şu ifadeler yer aldı:

''Saygıdeğer veli,

Filistin'de İsrail'in saldırıları sonucunda yüzlerce sivil ve çocuk hayatınI kaybetmiş, binlercesi yaralanmış, insanlar işgal ve abluka sonucu en zaruri ihtiyaçlarını gideremez duruma düşmüşlerdir.

Filistin'deki insanlık dramının mağdurlarıyla dayanışma içerisinde olmak ve oradaki çocuklara destek vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir yardım kampanyası açmış bulunuyoruz.

Gerekli duyarlılığı göstereceğiniz inancı ile selam ve saygılarımı sunarım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber