Fuhuştan tutuklanan polis memuru tahliye edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da geçen yılın Kasım ayında saunaya yapılan baskında tutuklanan 4 sanıktan biri olan polis memuru 44 yaşındaki H.U. tahliye edildi.

Kale Mahallesi Bankalar Caddesi'nde 3 katlı binanın 2'inci katında bulunan bir saunaya ihbar üzerine Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri geçen yıl Kasım ayında baskın düzenledi. Saunaya masaj yaptırmak için gelen kişilerin 50 TL karşılığında kadın masörlerle cinsel ilişkiye girdiklerini tespit eden ekipler, işyeri sahibi Mustafa T. (43), eşi Zülbiye T. (37), Bülent Y. (30), Emrah A. (33) ile Hızır Ç.'yi (25) gözaltına aldı. Polis, sanıkların telefon konuşmalarında adı geçen Giresun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru H.U.'yu da yakaladı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 sanıktan 4'ü ?Fuhuş yaptırmak, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından tutuklandı. Samsun 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan Zülbiye T. eşi Mustafa T.'nin çalıştırdığı sauna ile bağlantısı olmadığı belirterek suçlamaları kabul etmedi. Mustafa T. ifadesinde, ?Ankara'da kadın masörlerle ilgili bilgiye sahip olan Bülent Y. ile zaman zaman telefonla görüşüp, kendisinden fiziği düzgün işi bilen elemanlar istediğim doğrudur. Ancak, kimseye fuhuş yaptırmadım. Müşteri ile kadın masörler ilişkiye girmişse bundan haberim yoktur. Polis memuru H.U. ile ahlak bürosunda çalışırken tanışmıştık. Benim işyerimle ilgilisi yoktur. Hiçbir para alışverişimiz olmamıştır. Bu bize kurulan komplodur? diye ifade verdi. Tutuklu yargılanan Bülent Y. de suçlamaları kabul etmeyerek sadece Ankara'dan Mustafa T.'ye masör gönderdiğini söyledi.

Duruşmada dinlenen polis memuru H.U. Mustafa T.'ye sadece mağazaya ait kendi adına düzenlenmiş indirim kartını verdiğini belirterek başka ticari ilişkileri olmadığını öne sürüp tahliyesini istedi. Tutuksuz sanıklar Hızır Ç. ve Emrah A. da suçsuz olduklarını öne sürdü. Duruşmada dinlenen 2 masör kadın ise para karşılığı müşterilerle ilişkiye girmediklerini söyledi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ertelerken, tutuklu yargılanan polis memuru H.U.'yu yöneltilen suç vasfının değişme olasılığı olması nedeniyle tahliye etti. Mustafa T., Zülbiye T. ve Bülent Y.'nin ise, tutukluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber