Ergenekon davası 19 Ocak Pazartesi gününe ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davası 19 Ocak Pazartesi gününe ertelendi

İstanbul - "Ergenekon" davasının görülmesine 19 Ocak Pazartesi günü devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen davanın bugünkü duruşması sona erdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmanın teknik araçlarla kayda alındığını, ancak bunların yazılı tutanağa dönüştürülmesinde, haftada 4 gün duruşma yapılması nedeniyle zorlukla karşılaşıldığını belirtti.

Şengün, bu eksikliğin kısa sürede giderilip, düzenlenecek yazılı tutanakların en kısa zamanda taraflara verilebilmesi amacıyla, zorunlu olarak duruşmanın 19 Ocak Pazartesi günü saat 09.30'a ertelendiğini bildirdi.


Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasına, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de bulunduğu 40 tutuklu sanık katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Hüseyin Görüm, Vatan Bölükbaşoğlu, Erkut Ersoy ve Mete Yalazangil ile başka suçtan hükümlü Sedat Peker'in gelmediği duruşmada, tutuksuz yargılanan Güler Kömürcü Öztürk, Emin Caner Yiğit, İbrahim Benli, Rafet Aslan ve Murat Özkan hazır bulundu.

Bir önceki celse başladığı savunmasına devam etmek için söz alan tutuklu sanıklardan Doç. Dr. Emin Gürses'in avukatı Mehmet Taşdelen, davada Sevgi Erenerol ile Doğu Perinçek'in avukatlığını yapan İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir'in beyin kanaması geçirdiğini anımsattı.

Erdemir'in beyin ölümünün gerçekleştiğini ve ölümünün muhtemelen bugün açıklanacağını ifade eden Taşdelen, kendisine Allah'tan rahmet diledi. Taşdelen, "Ayrıca yeni gözaltılarla işimiz uzadı gibi görünüyor. Burada avukat arkadaşlara da Allah kolaylık versin" dedi. Duruşma, Taşdelen'in savunmasıyla devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber