İl Genel Meclisi binaları tapusuz çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİNOP İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı oturumunda satışına karar verilen İl Özel İdaresi'ne ait bazı sosyal tesis ve lojmanların tapusuz ve ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Üyelerin şaşkınlık yaşadığını toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, ?Buraların özel sektöre satışıyla ilgili gündemimizde bir madde vardı. Ancak bu maddeyi görüşürken bu sosyal tesislerin tapusuz, iskansız ve ruhsatsız olduğunu gördük. Dolayısıyla satmamız mümkün değil? dedi.

Sinop İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Erol Başkanlığında yapılan oturuma, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy ve şube müdürleri ile üyeler katıldı. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda İl Özel İdaresi'ne ait Gelincik Mahallesi'ndeki 14 lojman ve bir sosyal tesis ile Karakum mevkiinde bulunan 10 binanın satışına ilişkin madde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sırasında bu alanlarda bulunan yapıların tapu ve ruhsatlarının olmadığı ortaya çıktı. Yaşanan kısa süreli şaşkınlıktan sonra İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol şu açıklamayı yaptı:

?Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait sosyal tesislere yatırımcı bir vatandaşımız 5 yıldızlı otel yapmak üzere talepte bulundu. Biz de meclis gündemi gereği tesislerin satışları ile ilgili gündem maddesini görüşürken, söz konusu yerlerin tapusunun, imar ve iskanlarının olmadığını görünce şaşırdık. Dolayısıyla 37 yıldır tapusu, iskanı, ruhsatı olmayan tesisleri gündeme alarak satmamız da mümkün değildi. Bu konuda hem kendi mülkümüzü yeniden değerlendirmek hem de vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Oradaki binaların kaçak olduğu ve satıldığı zaman alan kişinin işletme raporunu alamayacağı anlaşıldı. "

Meclis bu nedenle aldığı kararla, tesislerin imar durumunun yeniden düzeltilmesine, satılabilir hale getirilmesine ve daha sonraki toplantılarda yeniden meclis gündemine getirilerek değerlendirmesinin yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber