Bakan Çelik: Dönemimizde eğitime çağ atlattık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendilerini Ankara'ya mahkum eden iktidar olmadıklarını söyledi. Sakarya'da kullanılan her üç derslikten birinin kendi iktidarları döneminde yapıldığını dile getiren Çelik "Çağ atlattık tabiri yerinde bir tabirdir." dedi.

Hayırsever işadamı Haşim Gürdamar tarafından yaptırılan Şen Piliç Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katılan Çelik, kendilerini Ankara'ya mahkum eden bir iktidar olmadıklarını söyledi. "Ankara'daki koltuklarımıza yaslanarak afra tafrayla genelgeyle, talimatla memleket idare etmek en ucuz olan şeydir. Bu güne kadar böyle yapılıyordu" diyen Çelik, "Yerinde görmemiz, yerinde incelememiz, yerinde karar vermemiz bizim yönetim anlayışımızın ayrılmaz bir parçasıdır." şeklinde konuştu.

Sakarya'da her 4 derslikten birini hayırseverlerin yaptırdığını kaydeden Çelik şöyle konuştu: "Bir düşünür diyor ki, parasından başka bir şeyi olmayan insan dünyanın en fakir insanıdır. Yine devam ediyor. Ben adamlığı olmayan zengindense, zenginliği olmayan adamı tercih ederim. Eğer bir zengin, hem adamlığı olan bir zengin hem de zenginliği olan bir adamsa biz onu başımızda taşırız. İşte Sayın Haşim Gürdamar hem adamlığı hem de zenginliği olan bir kişi. Şen Piliç ise çocukların hem gönlüne hem de diplomalarına yazılacak."

Sakarya'da kullanılan her üç derslikten birinin kendi iktidarları döneminde yapıldığını dile getiren Çelik şu bilgileri verdi: "Sakarya'da 15 genel lise vardı, şimdi 21 tane genel lise var. Bizim dönemimizde 6 adet yapıldı. Önceden 6 endüstri meslek lisesi vardı, bizim dönemimizde 8 ilave ettik. Şu anda 14 tane var. Sakarya'da 5 tane anadolu lisesi vardı. Biz buna 8 daha ilave ettik 13 oldu. Sosyal bilimler lisesi yoktu. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'ni açtık. 1 tane anadolu öğretmen lisesi vardı biz 2 tane açtık. Bunlar eğitimin kaletisini artıran okullardır. Bilim sanat merkezi üstün zekalı ve yetenekli çocuklarımıza sanatta ve bilimde istikbal vaad eden çocuklara hizmet etmek için yine bizim zamanımızda açıldı. Teknolojik alt yapı sıfırdı, bugün Sakarya'da internet bağlantısı olmayan okul yok. Demode birkaç bilgisayar varken 6 bin 500 adet bilgisayar gönderdik. Öğretmenlerin sayısı 6 bindi, şimdi 9 bin oldu. Yüzde 35 artış var. Sakarya'ya eğitimde çok ciddi bir ivme kazandırdık. Çağ atlattık tabiri yerinde bir tabirdir."

Okul öncesi eğitimde de yüzde 1000 artış sağladıklarını ifade eden Çelik, yüksek öğretimde yüzde 100 kapasite artırdıklarını vurguladı. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de kendi dönemlerinde açıldığını hatırlatan Çelik, "Sakarya'da bizim dönemimizde hem altyapı hemde kalite bakımından sıçrama yapılmıştır" diye konuştu.

Çelik, devlette bürokrasiyi kaldırdıklarını, öğretmenliğe müracaat eden adaylardan sabıkasızlık, nüfus cüzdan sureti, fotoğraf, ikametgah istemediklerini, bunları tarihe gömdüklerini sözlerine ekledi.

Hayırsever işadamı Haşim Gürdamar da sanayiye ara eleman yetiştiren endüstri meslek liselerinin çok önemli olduğunu belirterek, bu sebeple bu okulu yaptırdıklarını söyledi. Gürdamar, "Ben bu güne kadar işsiz bir endüstri meslek lisesi mezunu görmedim. Bu okulu bitiren kolayca iş buluyor. Her işi üniversite mezunları ile yürütemeyiz" şeklinde konuştu.

2009-2010 yılına yetiştirilmesi beklenen Şen Piliç Endüstri Meslek Lisesi 5 milyon TL'ye mal olacak ve 480 öğrenci eğitim görecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber