Hava ambulansı 17 can kurtardı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2009 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

SAĞLIK Bakanlığı'nın, 9 Kasım 2008 günü Erzurum'da hizmete sunduğu hava ambulansı, Doğu ve Doğu Karadeniz halkının umudu oldu. Tam donanımlı ambulans helikopter, iki ay içinde 17 can kurtardı.

Yoğun kar yağışı ve tipinin geçit vermediği Doğu Anadolu Bölgesi'nde yolların kapalı olması nedeniyle hastalar artık kızaklarla taşınmıyor. 112 Acil Servis'e gelen ihbar üzerine 5 dakika içinde havalanan helikopter, belirtilen bölgeye inip, hastayı alıyor. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin helikopter pistine getirilen hasta, burada hazır halde bekleyen kara ambulansına alınarak hastaneye götürülüyor.

Hava ambulansı Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Bayburt, Artvin, Rize, Diyarbakır, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Muş, Iğdır, Elazığ, Ardahan, Van ve Hakkari olmak üzere 17 ile hizmet veriyor. İhtiyaç duyulduğunda diğer illere de gidebilen hava ambulansı bugüne kadar, yanık, trafik kazası, kalp krizi, doğum ve solunum yetersizliği vakalarında çaresiz kalan 17 kişinin imdadına yetişti.

Ambulans helikopter 17'nci hasta olarak, Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Ayşe Sarı'nın imdadına dün yetişti. Hınıs ilçe merkezinde oturan ve kalp krizi geçiren Ayşe Sarı yakınları tarafından Hınıs Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan hasta için Erzurum'dan havalanan ambulans helikopter, 23 dakikada Hınıs'a gitti. Her yere kolaylıkla inebilen helikopter, hemen Ayşe Sarı'yı alarak Erzurum'a getirdi. Sarı, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber