Kumlu: Türk-İş ele geçirilmeye çalışılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2009 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, kimilerinin, kimi siyasi hedefleri için Türk-İş'i ele geçirmeye çalıştığını, bunun için de her türlü yola başvurduğunu savunarak, "Ne yazık ki siyasi iktidarlar da işçi sendikalarının demokrasi açısından önemini çoğu zaman kavrayamamakta, yandaş sendika, yandaş konfederasyon yaratma gayreti içine girebilmektedir" dedi.

Tez-Koop-İş Sendikasının Olağanüstü Genel Kurulu, Tes-İş Sendikası Konferans Salonu'nda toplandı.

Mustafa Kumlu, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, ABD'de başlayıp tüm dünyaya yayılan ekonomik krizin Türkiye'de de etkisini gösterdiğini, yapılan yüksek elektrik ve doğal gaz zamlarının da etkisiyle işsiz sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının henüz resmi olarak açıklamamasına rağmen, son 4 ayda işini kaybeden işçi sayısının 400 bin dolayında olduğunun ifade edildiğini belirten Kumlu, işverenlerin, tüm uyarılara rağmen krizi aşabilmenin yolunu yine işçi çıkarmakta bulduğunu kaydetti. Kumlu, bu anlayışın devam etmesi halinde 2009'da işsiz sayısının daha da artacağını ifade etti.

Yaşanan krizin, faturayı yoksul halka daha da yükleyerek aşılabilecek bir kriz olmadığını vurgulayan Kumlu, bunun yapılması halinde krizden çıkabilmenin tümüyle hayal olacağını söyledi.

Kumlu, bu dönemde işsizleştirmenin sistem açısından bir intihar olacağını belirterek, "Krizden çıkış yolunu işçileri işten çıkarmakta bulan işverenler, büyük hata yapmaktadır. Yapılması gereken, satın alma potansiyeli en yaygın kesimi oluşturan işçilerin, memurların, emeklilerin, çiftçilerin yani dar gelirli halkın yaşam koşullarını iyileştirmek, alım güçlerini artırmak, dolayısıyla iç talebin artırılmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber