Orgeneral ile 13 kişinin savcılıktaki işlemleri sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2009 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - "Ergenekon" soruşturması kapsamında bugün adliyeye 13 kişinin sevk edildiği belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilen, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 13 kişinin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

İbrahim Şahin'in de aralarında yer aldığı 11 şüphelinin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden, emekli Orgeneral Kılınç ile emekli Kurmay Albay İlyas Çınar'ın ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden adliyeye getirildiği belirtildi.

Bu arada, "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nin yakınına geldi.

Alemdaroğlu, kendisine soru yönelten gazetecilere, oradan geçtiğini ve herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti.

Bir gazetecinin, soruşturma kapsamında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün gözaltına alınması konusundaki düşüncelerini sorması üzerine Alemdaroğlu, "Gelinen bu noktaya 'Allah' diyorum. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum" şeklinde konuştu.


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da adliyeye sevk edilenler arasında bulunduğu bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen ve aralarında eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de yer aldığı şüphelilerin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki işlemleri sürüyor. Şüpheliler, adliyedeki savcılık katına çıkartıldı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Hasan Gürbüz, müvekkilinin de adliyeye getirildiğini kaydetti.

Gürbüz, diğer müvekkili avukat Hüseyin Buzoğlu'nun ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğünü ve yarın adliyeye getirilmesinin beklendiğini söyledi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının ise İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Terörle Mücadele Şube müdürlüklerindeki işlemleri sürüyor.

Aralarında Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, avukat Hüseyin Buzoğlu ve Engin Aydın'ın da yer aldığı 9 şüphelinin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulduğu belirtildi. Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince adliyeye çıkartılan İbrahim Şahin'in emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber