Tetikçi konuşmalar dinlemeye takıldı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Ocak 2009 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasında Sivas'ta gözaltına alınan Ersin D'nin Ermeni lidere suikast için İbrahim Şahin'le konuşmaları dinlemeye takıldı. İbrahim Şahin Sivas'ta bir kişiye suikast silahı Glock satmış.

Ergenekon soruşturmasında Sivas'tan İstanbul'a gönderilen zanlılardan Ersin D'nin, kentteki Ermeni cemaati temsilcisine yönelik hazırladığı suikast, polisin yaptığı teknik takip ve aldığı koruma önlemi sayesinde son anda önlendi.

Sivas polisine, kentteki Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G'ye yönelik suikast planı olduğu yönünde bir süre önce ihbar yapıldı. İhbar üzerine öncelikli olarak M.D.G'ye 2 sivil koruma polisi tahsis edildi. Suikast hazırlığındaki kişileri de teknik takibe alan polis ekipleri, ?tetikçi? Ersin D'nin eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile sürekli irtibat halinde olduğunu belirledi.

ŞAHİN İLE GEZİLERE ÇIKTI

İbrahim Şahin ile Sivas, Tokat ve Kayseri'de çeşitli gezilere katılan Ersin D, Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G. hakkında da bilgiler topladı, iş yeri ile evi arasındaki güzergahı belirledi.

SUİKAST SON ANDA ÖNLENDİ

Şahin'in koordinesinde çalıştığı öne sürülen Ersin D, suikastı Kurban Bayramı'nda gerçekleştirmeyi planlıyordu ancak polisin son 2 aydır yaptığı teknik takip ve M.D.G'ye koruma tahsis edilmesi sonucu suikast son anda önlendi.

İŞSİZ TETİKÇİ BUNALIMDA

Sivas'taki sorgusunun ardından eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik ile dün İstanbul'a gönderilen Ersin D'nin, ?Türklük ve milliyetçilik duyguları yüksek?, ?işsiz?, ?kendisini ispatlamaya çalışan? bir kişilikte olduğu ifade edildi.

Son dönemlerde bunalım içerisinde olduğu, sürekli çevresindekilerle helalleştiği öğrenilen zanlı, sorgusunda da kendisine yöneltilen tüm soruları yanıtsız bıraktı.

İBRAHİM ŞAHİN'LE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

İbrahim Şahin ile bazı yerlerde birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunan, eski Sivas Ülkü Ocakları başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik'in de Şahin'in talimatı üzerine Sivas'ta Kuvayımilliye tarzı bir yapılanmayı oluşturma çabası içerisinde oldukları, kentteki lise çağındaki gençleri bu tür bir yapılanma içerisinde örgütlemeye çalıştıkları iddia edildi.

EL BOMBASI SORULARINA YANIT YOK

Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Oğuz Bulut'a yönelik aramalarda 2 el bombası ve çok sayıda kesici alet, mesleki eğitim veren bir okulda öğretmen olarak görev yapan Bekir Çelik'e yönelik aramalarda ise 1 adet kalem silah ele geçirildi. 2 zanlı da bu silahları kimden, nasıl temin ettikleri yönündeki soruları yanıtsız bıraktı.

GLOCK İBRAHİM ŞAHİN'DEN

Ele geçirilen suikast silahı ?Glock? marka tabancanın, İbrahim Şahin tarafından Sivas'ta bir kişiye satıldığı ortaya çıktı. Şahin'den silahı alan kişinin polis tarafından gözaltına alınacağı sırada tedirgin olarak polise geldiği ve silahı teslim ettiği öğrenildi. Silahın ruhsatsız olduğu belirlendi.

CEMAAT TEMSİLCİSİ KORUNUYOR

Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G'nin de polis tarafından korunması devam ediyor. M.D.G'nin son dönemlerde kentteki iş yerine fazla uğramadığı, iş yerini çocukları ile akrabalarının açıp kapattığı, kent içinde de fazla dolaşmadığı bilgisine ulaşıldı.

Sivas'ta, 2 adet el bombası, 1 adet ?kalem silah?, 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 36 adet mermi, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda fişek, kesici aletler ile bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda, 12 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü İstanbul'a gönderilmiş, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı.

Operasyonda, daha sonradan 1 adet Glock marka silah ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber